Hava Durumu

Hayati açıklama! Çocuğunuz nefes alamadığında ilk yapmanız gerekenler...

Özel Medicabil Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Göçet, çocuk ve bebeklerde solunumun ya da kalbin durduğu anlarda neler yapılması gerektiğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2019 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hayati açıklama! Çocuğunuz nefes alamadığında ilk yapmanız gerekenler...

Özel Medicabil Hastanesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği kurum içi seminerlerle sağlık çalışanlarını bilgilendirmeyi sürdürüyor. Son olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Göçet tarafından gerçekleştirilen seminerde "Çocuklarda Temel Yaşam Desteği" konusu ele alındı.

Uzm. Dr. Göçet seminerde, hedeflerinin bebek ve çocuklarda yaşam desteği basamaklarını tanımlayabilmek ve solunumu veya kalbi durmuş çocuk ya da bebeğe yeniden canlandırma uygulamalarını sırayla yapabilmek olduğunu söyledi.

Çocuk ve bebeklerde solunumun ya da kalbin durduğu anlarda yapılacakları anlatan Dr. Göçet, "İlk önce kendinizin ve çocuğun güvenliğini sağlamalısınız. Sonrasında çocuğun uyarılara yanıt verip vermediğine bakarak, kalp basılarına başlamalısınız. Nefes alamayan çocukların, hava yolunu açarak, nefes alıp vermediğine bakmalı, yetersiz dolaşım varsa hastayı solutmaya devam etmeli ve mutlaka 112'yi aramalısınız" dedi.

'CEVAP YOKSA...'

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Göçet, temel yaşam desteği basamaklarını şöyle sıraladı: "Uyarılara cevap yoksa hava yolunu açmak üzere pozisyon verilir, çocuğun soluyup solumadığı kontrol edilir, eğer çocuk solumuyorsa peş peşe iki adet soluk verilir. Buna hayat kurtarma soluğu diyoruz. Ardından dolaşım kontrol edilir, nabız düşükse; kalp masajı yapılır. Kalp masajı, bir yaşından küçük bebeklere başparmak ya da çift parmak tekniğiyle, 1 - 8 yaş arası çocuklara ise tek avuçla yapılır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.