Hava Durumu

Hayatınızı kolaylaştıracak en sıra dışı bilgiler

Günlük hayatınızda eşyaların hiç tahmin etmediğiniz işlere yarayacağını biliyor muydunuz? Veya basit yöntemlerle eşyaların kullanım alanını genişletebileceğinizi...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hayatınızı kolaylaştıracak en sıra dışı bilgiler

-Evde telefonu şarj ettiğimizde bazen telefonu koyacak yer olmuyor. Çünkü her zaman telefonun etrafında raf şeklinde bir bölme bulunmuyor. Bu sorun için çözüm ise süt kutusu! Süt kutusunu ortadan ikiye bölüp ardından kutuyu fiş yakınında bir yere yapıştırın. Kutuyu sağlam bir şekilde duvara yapıştırdığınızdan emin olun. İşte sonuç!

-Askılığı ilk önce sprey boya ile boyayın. Ardından askılığın alt kısmına ufak kancalardan monte edin. İşte aksesuarlığınız hazır!

-Kabuklu domates soymak, iyice bilenmemiş bir bıçak ile oldukça zorlaşabiliyor. Bıçağınızı iyice bilemek için çözüm ise her evde bulunan bir kupa! Kupa bardağı ters çevirip bıçağınızı bardağın bu kısmıyla bileyin. Bu yöntemden sonra sebze ve meyveyi daha rahat soyup doğrayabileceksiniz.

 

-Kot pantolona yapışan sakızı kolayca çıkarmak mümkün. Pantolondan, sakızı kolayca sökmek için yapmanız gereken şey ise sadece bir buz... Sakızın üzerine buz tuttuktan sonra sakız, pantolonunuzdan kolayca çıkacaktır.

 

-Bahçe ile uğraşmanın rahatlatıcı etkisi olsa da, bu huzur veren aktivitenin zorlukları da yok değil. Mesela özenle ektiğiniz bitkiler, ezilebilir ya da bitkilerin dalları kırılabilir. Bunun için çözüm ise toprağa çatal batırmak! Çatal, ektiğiniz bitkileri hayvanlardan koruyacak. Siz de gönül rahatlığıyla bahçecilik işlerinizi yapabileceksiniz.

 

-Saksılarınızın dibine yumurta koyarak bir mucizeye sebep olabilirsiniz, nasıl mı? Tropikal ortamlarda yetişen muz A, C, E, K, B6 vitaminleri ve çinko, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve manganez gibi minarelleri barındırıyor. En çok muz yetiştiricilerinin tercih ettiği yöntem olan toprağa yumurta gömmek, bitkilerin gerekli olan minerali almalarına yarar.

 

-Tadı ve kokusu açısından bir çok kişinin sevdiği muzun kabuklarında ise bir çok marifet var. Sağlam yumurtadan yavaş yavaş ihtiyacı olan minerali alan bitkiler, daha iyi büyüyüp gelişirler. Kabuklarını çöpe atmak yerine onları değerlendirebilirsiniz. Satın aldığımız sarı muzlar aslında yemyeşilken toplanırlar. Sonrasında muzlar olgunlaştırılır. Bu olgunlaştırma yöntemlerinden biri de yumurta ile toprağa gömmektir.

Deri ayakkabılarınıza sürerek bakım yapabilir ve parlatabilirsiniz. Siz de bitkilerinizi yumurta ile güçlendirebilirsiniz.

Yazın sivri sinek ısırmaları şüphesiz başımızın belası. Sivri sinek ısırığından sonra cilt kabarmalarına ve kaşıntılarına iyi gelecektir... Cilt kırışıklıklarını gidermek için doğal yöntemlerden bir tane daha.

Göz altınıza sürün ve farkı görün... Eğer nasırlarınızdan şikayetçiyseniz muz kabuğu ile bir kaç günde halledebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.