Hava Durumu

Haydi Timsah... Vurduğunuz gol olsun!

İlk yarının son 3 haftasında 9 puan çıkarmanın hesabını yapan Bursaspor yarın 19:00'da Altınordu'ya konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Haydi Timsah... Vurduğunuz gol olsun!

Ali ŞAHİN

TFF 1. Lig'deki 6 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta son bulan Bursaspor yarın Altınordu'ya konuk olacak. Devre arasına 3'te 3 yaparak girmek isteyen Yeşil Beyazlılar bu süreçteki ilk sınavına saat 19:00'da çıkacak. İzmir Bornova Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Caner Ak yönetecek. Müsabakada Ak'ın yardımcılıklarını Oğuz Terzi ve Oğuz Kağan Çalışır yapacak.

CANER AK 2. KEZ

Müsabakanın hakemi Caner Ak 2. Kez Bursaspor maçında düdük çalacak. Ak 2015-2016 sezonunda Türkiye Kupası'nda oynanan Bursaspor - Eskişehirspor maçını yönetmiş, Yeşil Beyazlılar karşılaşmayı 4-1 kazanmıştı. Caner Ak Altınordu'nun ise 7 maçında düdük çaldı. İzmiri Ekii Ak'ın yönettiği maçlarda 1 galibiyet 2 beraberlik alırken 4 kez de rakibine yenildi.

12. RANDEVU

Bursaspor ve Altınordu rekabeti oldukça eskiye dayansa da iki takım sadece 11 kez karşılaştı. Bu müsabakaların 7'sini Bursaspor kazanırken 2 maçta Altınordu gülen taraf oldu. İki takım arasındaki 2 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Rekabetti İzmir'de oynanan 4 maçta ise Bursaspor'un kazanamaması dikkat çekti. 

50 yıl  sonra...

Altınordu ve Bursaspor bu maçla profesyonel liglerde yaklaşık 50 yıl sonra yeniden karşılaşacak. Yıllardır yolları aynı ligde kesişmeyen Türk futbolunun iki köklü kulübü, son olarak 1969-1970 sezonunda rakip oldu. 17 Mayıs 1970'te iki takım arasında oynanan son lig maçını Bursaspor 2-0 kazandı. O maçta Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge'nin kulübün efsane futbolcularından olan babası Hikmet Orhunbilge de 11'de forma giymişti.  

3 MAÇTIR KAYBETMİYOR

İki takım yakın zamanda ise 2 kez hazırlık maçında karşılaştı. 2015-2016 sezonun devre arasında oynanan maçı 3-1 kazanan Bursaspor 2017-2018 sezonunun devre arasında da rakibini 3-2 yendi. Bu sezonun son haftalarında iyi performans sergileyen iki ekip ilginç de bir istatistiğe sahip. Bursaspor deplasmanda, İzmir ekibi ise evinde 3 maçtır kaybetmiyor.

ÇIKIŞA GEÇTİLER

14 haftası geride kalan TFF 1. Lig'de 3 puanı silinmesine rağmen 23 puanla 4. basamakta yer alan Bursaspor sezonu mutlak şampiyonlukla tamamlamak adına kenetlenirken İzmir ekibi sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Altyapı organizasyonları ile herkesin yakından takip ettiği Altınordu sezona kötü başlasa da son haftalarda toparlanarak 13 puana ulaştı ve 14. basamağa yükseldi. İzmir ekibi bu puanların 8'ini son 5 maçta elde etti.

KOŞUKAVAK ÜSTÜN

İki takımın teknik direktörleri Hüseyin Eroğlu ve Yalçın Koşukavak daha önce 3 kez birbirine rakip oldu. İkilinin rekabetinde Koşukavak'ın ekipleri 2 kez kazanırken Eroğlu'nun ekipleri 1 zafer elde edebildi. İki hoca son olarak 6 eylül 2018'da karşılaştı. Bu maçta Koşukavak'ın Gaziantep'i Eroğlu'nun Altınordu'sunu 1-0 yendi.

SPONSOR ŞERİF ARI

Bursaspor'un pazar günü deplasmanda Altınordu ile yapacağı maçın sponsoru Şerif Arı oldu. Yeşil beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Ligin 15. haftasında deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak olan Bursasporumuzun deplasman sponsoru Şerif Arı oldu. Arı'ya kulübümüze vermiş oldukları destekten dolayı camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.