Hava Durumu

Haydi TOFAŞ! O sene bu sene!

Son 2 sezonda TOP 16'nın kıyısından dönen TOFAŞ, bu kez mutlak tur parolasıyla başlayacağı EuroCup'ta ilk maçına yarın çıkacak. Bursa ekibi Fransız temsilcisi Limoges'i ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Haydi TOFAŞ! O sene bu sene!

Ali ŞAHİN

Bu yıl üst üste 3. Kez 7 Days EuroCup'ta mücadele edecek TOFAŞ Avrupa sezonunu yarın açacak. Bursa ekibi B Grubu'ndaki ilk maçında Fransız ekibi Limoges CSP'yi konuk edecek. Bugün TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20:00'de başlayacak. Karşılaşmayı Borys Ryzhyk, Matej Boltauzer ve Sebastien Clivaz hakem üçlüsü yönetecek.

3. RANDEVU

Yarınki mücadele ile iki takım tarihlerinde 3. kez birbirine rakip olacak. Geçen sezon da EuroCup'ta aynı gruba düşen iki ekibin oynadığı maçlar büyük heyecana sahne olmuştu. Özellikle Bursa'da oynanan karşılaşma grupta tur atlayan son takımın belirlenmesinde kilit rol oyynamıştı. Fransa'daki ilk maçı kaybeden TOFAŞ sahasında da Limoges'e yenilince TOP 16'ya kalamamıştı.

KADRO GENÇLEŞTİ

Bu sezona kadrosunda köklü bir değişikliğe giden Limoges CSP kadrosunu Timothe Crusol, Atoumane Diagne, Benoit Mbala, Hugo Invernizzi ve Maxime Carene gibi gelecek vaat eden genç isimlerle takviye etti. 2 Haftası geride kalan Fransa Ligi'nde Asvel'e kaybeden Limoges ligin zayıf ekibi Le Portel'i de 66-65 yenebildi. Ayrıca Fransa Kupası'nda da Orthez'le karşılaşan Limoges o maçı da 988-95 kazandı.

DERBİYİ KAYBETTİ

İlk resmi maçını bu hafta sonu Bursaspor'a karşı oynayan TOFAŞ ise Bursa derbisini kaybetti. Sammy Mejia ve Berk Uğurlu'dan sakatlıkları sebebiyle o karşılaşmada yararlanamayan Mavi Yeşillilerde Matt Lojeski ve Tarik Phillip de antrenman eksiği ile sahaya çıkmıştı. Karşılaşmada Double Double yapan Devin Williams ise performansı ile göz doldurmuştu.

ATLETİK BİR TAKIM

EuroCup'ın resmi sitesi karşılaşmanın kilidini çözecek isim olarak TOFAŞ adına Matt Lojeski ve Sammy Mejia'yı gösterdi. Site iki oyuncunun da şu an EuroCup'ta aktif isimler arasında en çok sayı üreten basketbolcular arasında olduğunu belirtti. Ayrıca Limoges'in en büyük avantajı da genç ve atletik bir kadro yapısıyla oynayacak olması gösterildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.