Hava Durumu

Hazine Bakan Albayrak'tan 'batık kredi' açıklaması!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ülkemizdeki konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında. Bankalar bu kredileri çok dikkatli ve seçici hareket ediyor. BDDK da süreci çok güçlü yönetiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hazine Bakan Albayrak'tan 'batık kredi' açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkemizdeki konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında. Bankalar bu kredileri çok dikkatli ve seçici hareket ediyor. BDDK da süreci çok güçlü yönetiyor.

Dayanak kredilerinde ödeme sorunu yaşanması halinde bankalar bu kredileri düzenli ödenen başka bir krediyle değiştirmeyi taahhüt ediyor. ABD'de böyle bir taahhüt yok. VDMK ihracını ABD örneği ile karşılaştırmak iyi niyetli değil.

Sermaye piyasalarının gelişimi türev piyasaların gelişimiyle mümkün. Varlığa dayalı menkul kıymetler, dayanak varlığın kalitesine dikkat edilirse faydalıdır.

Türkiye'de spordan sonra en fazla konuşulan konu ekonomi. Finansal hizmetlerin düzenlenmesi, denetlenmesi ve derinleştirilmesi önümüzdeki dönemin önceliklerinden olacaktır.

Sermaye piyasalarını güçlendirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde varlığa dayalı menkul kıymet gibi enstrümanların yaygınlaştırılmasına devam edilecek.

Emlak Bankası'nın yeniden yapılandırılması sürecini başlattık. Yetişirse yıl sonu yoksa komisyonda yasallaşacak.

Sigortacılık sektöründe teminat sorununa çözüm için kamu sektör reasürans sistemini devreye alacağız. Devlet destekli alacak sigortası ile KOBİ'lerin alacaklarını garanti edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.