Hava Durumu

HDP'nin Bursa mitinginde skandal! Öcalan'a selam gönderip, Cumhur'a karşı oy istediler...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin büyükşehirlerde yaşanacak değişimin HDP'lilerin oylarıyla gerçekleşeceğini ifade etmesinin ardından benzer söylemler HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara'dan da geldi. Baykara, Bursa'da AK Parti ve MHP ittifakının karşısında en güçlü kimse ona oy vereceklerini söyledi. Etkinlikte konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise konuşmasında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
HDP'nin Bursa mitinginde skandal! Öcalan'a selam gönderip, Cumhur'a karşı oy istediler...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin büyükşehirlerde yaşanacak değişimin HDP'lilerin oylarıyla gerçekleşeceğini ifade etmesinin ardından benzer söylemler HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara'dan da geldi. Dünkü Nevruz kutlamalarında atacakları her adımın ülkenin ve ilin kaderini değiştirebileceğini söyleyen Baykara, "Bu sorumluluk bilinciyle Bursa'da seçim stratejimizi belirledik. Bugüne kadar AKP'nin yürüttüğü yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan sorunları çözüme kavuşturabilmek ve demokrasinin önünü açıp, tek adam rejimine dur demek için oylarımızı demokrasi güçleriyle birleştirme kararı aldık" diye konuştu.

"SEÇİM İÇİN BURSA'DA DA ROL ALDIK"

Belirledikleri seçim stratejisi kapsamında Bursa'da da rol aldıklarının altını çizen Baykara, "Bu rolümüz gereği Büyükşehir ve bazı ilçelerde belediye adayları çıkarmadık. Ancak İnegöl ve Yenişehir eş başkan adaylarımız burada. Diğer tüm ilçelerimizde meclis üyesi adaylarımız da burada. Onlar adına sizlerden oy istiyoruz. 31 Mart günü logomuzu gördüğünüz her pusulanın altına mührünüzü basın. Yani değerli arkadaşlar biz stratejimize oy vereceğiz. Oylar kendi adayımıza. Adayımız yoksa AKP ve MHP ittifakı karşısında en güçlü kimse ona oy vereceğiz, bu kadar açık. Aday çıkardığımız yerde adayımıza, çıkarmadığımız yerlerde AKP-MHP ittifakına kaybettirecek adayları destekleyeceğiz ve karanlığa son vereceğiz" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ SADECE SANDIKLA OLMAZ!"

Konuşmasında ilginç ifadelere de yer veren Baykara, demokrasinin sadece sandıkla olmayacağına vurgu yaparak, "Elbette demokrasi sadece sandıkla olmaz, ancak sandık birçok şeyi değiştirebilir. Bu aracı iyi kullanmak durumundayız ve irademizi ortaya koymak durumundayız. Sakın sandığa gitmeme gibi bir tavır içine kimse girmesin" dedi.

MİLLETVEKİLİ PAYLAN'DAN ABDULLAH ÖCALAN'A SELAM

Etkinlikte konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise sözlerine Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Abdullah Öcalan'a selam göndererek başladı. Milletvekili Paylan, "Değerli dostumuz Selahattin Demirtaşı ve Figen Yüksekdağı elimizden aldılar. Selahattin Demirtaş'ın adını anmışken, hep beraber Edirne'ye güçlü bir selam gönderip, Selahattin Demirtaş'ın nevruzunu kutlayalım. Hep beraber Kandıra'ya Figen Yüksekdağ'a selam gönderelim. Bir de sevgili Abdullah Öcalan'ın da nevruzunu kutlayalım" şeklinde konuştu.

Bursa'da satılık zeytinlik  arazisi! Bakmadan geçmeyin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.