Hava Durumu

'Hedefimiz 5 yıl sonra İstanbul gibi Bursa'yı da kazanmak!'

İstanbul'a belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik eden CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "İstanbul seçimini kazananın Türkiye'de seçim kazandığını bilmeyen yoktur. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanmış olur" dedi. CHP Bursa Milletvekili  Lale Karabıyık ise 5 yıl sonra Bursa'yı da kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Hedefimiz 5 yıl sonra İstanbul gibi Bursa'yı da kazanmak!'

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, düzenlediği basın toplantısıyla İmamoğlu'nun başarısını kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda, tüm bölgelerden ve illerden vatandaşların iç içe yaşadığı İstanbul'daki izlenimlerini paylaşan Akkuş şunları söyledi:

"İstanbul'a gittiğimizde şunu gördük. Biz sadece Cumhuriyet Halk Partililer olarak siyaset yapmıyoruz. Karadenizliler horon tepiyordu, Kürtler halay çekiyordu. Herkesin kendi kültürel özelliklerini oraya yansıttığını gördük ve bir umut doğdu. Türkiye'nin normalleşmesine dönük bir umuttu bu. Sayın İmamoğlu, Sayın Canan Kaftancıoğlu ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye coğrafyasına getirmiş oldukları barışın, demokrasinin umuduydu bu. Bu umudun yok olmaması için Cumhuriyet Halk Partisi görev ve sorumluluk içinde hareket edecektir."

Seçim sürecinde yeni bir dilin oluştuğunu vurgulayan Akkuş, "Bu dil kavgadan uzak, uzlaştırıcı, ötekileştirmeyen bir dil. Beraber olmayı içselleştirdiysek kuvvetler ayrılığının olduğu bir süreci yöneteceğiz. Bunu, 1989'dan bugüne kadarki en büyük oyu olan sayın İmamoğlu ile başardık. İmamoğlu bunun sözcülüğünü yaptı ve kendisinin arkasında CHP, İYİ Parti örgütü ve diğer siyasi partilerin katkıları vardı" dedi. Akkuş sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin demokratikleşmesi gerekiyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal demokrat belediyeciliğinin Türkiye için çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. Bunu incelemek gerekiyorsa Aydın'da İzmir'de bu görülebilir. Nilüfer'de 2002'den beri belediyecilik anlayışımızın kapsayıcılık ve eline kalem tutabilen arkadaşlarımızın da katkı verdiği süreci Cumhuriyet Halk Partililer yönetti. Bundan sonra da İstanbulluları da bunun içine katarak süreci yöneteceğiz. İstanbul'u israf ekonomisinden uzak tutacağız. Dün Bursa'nın 17 ilçesinde de kutlamalar vardı. Tüm milletvekillerimiz İstanbul'da görevliydi. Genel başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Gençlik Kolları İl Başkanımız, Nilüfer İlçe Başkanımız, İl Başkan Yardımcımız İlhan Ekinci Bursa'dan 60 yakın aracı İstanbul'a gönderip seçmenlerin oy kullanmasına yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 81 ilin il başkanları İstanbul'daydı. Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz halen İstanbul'da. Gezi davasını takip ediyorlar.  İstanbul'da her sandığa gittik. Psikolojik üstünlük ilk defa bizdeydi. Biz Türkiye'yi artık yönetebilecek durumdayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum, Ekrem İmamoğlu'na başarılar diliyorum ."

KARABIYIK: HEDEFİMİZ 5 YIL SONRA BURSA'YI KAZANMAK

CHP Bursa Milletvekili  ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da konuşmasında, İstanbul seçiminin iptali üzerine gencinden yaşlısına herkesten 'Ramazan gününde kul hakkı yediler' yorumunu duyduğunu belirterek, "İşte gün geldi devran döndü. 14 bin fark yerine 806 bin 415 fark ile bu seçimi tekrar kazanmış olduk. Bu seçimi İstanbullular kazandı, bu seçimin sonucunda Türkiye kazandı, demokrasi kazandı. O kenetlenmeyi, o birlik ve beraberliği İstanbul'da bir kez daha gördük ve yaşadık" dedi.

Karabıyık şöyle konuştu:

"Ekrem Başkan herkesi kucaklıyor, herkes ona inandı, güvendi. Başarılı bir 5 yıl geçireceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz 5 yıl sonra Bursa'yı da bu şekilde başarıyla kazanmak. Bursa için de her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum, hedefimiz budur. Ve Türkiye'de tekrar parlamenter demokrasiyi getirene kadar çabalarımız devam edecektir."

ERKAN AYDIN: "SON SÖZÜ SARAY DEĞİL, MİLLET SÖYLER"

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, tarihe baktığımızda bu topraklarda 1919'dan beri son sözü sarayın değil, milletin söylediğini belirterek başladığı konuşmasında . "Sarayın söylediği değil, milletin dediği oluyor. Dün bunu gördük, sarayın maddi manevi her türlü katkısına rağmen, İstanbullu seçmen gitti, haktan, hukuktan, adaletten, gasp edilen mazbatanın gerçek sahibine verilmesinden yana oyunu kullandı. Demek ki neymiş, milletin iradesiyle oynamayacaksın. Halkımız gitti demokrasinin ince ayarını orada verdi" dedi.

Aydın şöyle konuştu:

"İstanbulda başta CHP'liler, örgütümüz, Genel Başkandan sade üyesine, sadece oy veren seçmenine kadar, ülkenin ihtiyacı olan dayanışmanın, yoldaşlığın, haksızlığa karşı çıkmanın oya sahip çıkmanın en güzel örneğini verdi. Bundan sonra ne olur? Artık Abbas yolcu. Geri dönüş olmaz."

TURGAY ERDEM: SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN ŞİFRELERİ VAR

Toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, İstanbul'da dostluk, kardeşlik kazandı ve sevginin kazandığını vurguladığı konuşmasında, "Nasıl ki gelişmişlik endeksinde ilk sıralarda sosyal demokrat belediyeler varsa, bundan sonra bu anlayışı İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'ye yayma gayreti içerisinde olacağız. Başkan Ekrem İmamoğlu da zaten yeni nesil belediyecilik üzerinde önemle duruyor. Bu işin galibi örgütlü çalışmadır. Örgütlü çalışmayla nelerin başarılabileceğini bir kez daha görmüş olduk" dedi.

YEŞİLTAŞ: İSTANBUL'DAN DOĞAN GÜNEŞ, TÜRKİYE'Yİ AYDINLATIR

CHP'nin Bursa'daki 17 ilçe başkanı adına söz alan Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş da, Ekrem imamoğlu'nu kutladı. Türkiye'de gerginliğin, kutuplaşmanın sona ereceğini kaydeden Yeşiltaş, "İstanbul'da bir güneş doğdu. Bu güneş bundan sonra bütün Türkiye'yi aydınlatacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.