Hava Durumu

Hekim biyonik, gezegen Mars!

Kamuda görevli diş hekimlerinin döner sermayeden en yüksek payı alabilmek için Sağlık Uygulama Tebliği ile getirilen işlem saatleri ve puanı tutturabilmek için hekimlerin biyonik, gezegenin de Mars olması gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hekim biyonik, gezegen Mars!

Kısa adı SUT olan Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre bir diş hekiminin döner sermayeden "tavan gelir elde edebilmesi için" günlük 261.9 hastayı muayene etmesi gerekiyor. Yine "kron" tedavisinde günlük 78.6, diş çekiminde 20.8, detartrajda 27.3, kanal tedavisinde 17.5 ve dolgu tedavisinde 15.1 saat mesai yapması şart.

İNSANÜSTÜ ENERJİ

Oysa Türkiye'de bütün kamu kurumlarında mesai süresi 8 saat ile sınırlı ve SUT'daki bu standartları 1 yılın 686 dünya gününe denk geldiği Mars'ta bile tutturabilmek mümkün değil. Sizin anlayacağınız tavan puanlara ulaşmak için diş hekimlerinin insanüstü bir enerjiye ve güce sahip olması gerekiyor ki bunun adına da "Mucize" denir.

MUCİZEYİ BAŞARANLAR

"Peki, standartlarda işlem yapan, yani mucizeye imza atan diş hekimi var mı?" Bu soruya Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Köse şu yanıtı veriyor: Bursa'da kamuda 250 diş hekimi çalışıyor. Kayıtlara göre yüksek gelir elde edenler sayısı Yıldırım Diş Hastanesi'nde 2, Duaçınar Diş Hastanesi'nde 3 ve Nilüfer Diş Hastanesi'nde 7 hekim...

LALE AKASOY'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.