Hava Durumu

Her satırı yürek acıtıyor! Bursa'da yıllarca kocası ve ailesi tarafından dayak yiyen kadın isyan etti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıllarca kocası ve kocasının ailesi tarafından işkenceye maruz kalan kadın baba evine sığındı. Sürekli ölüm tehdidi aldığını söyleyen talihsiz kadın, "Dövdüler, sen Kürt'sün dediler. İki hafta sığınma evinde kaldım. Bir köye kocama kız istemeye gitmişler. Buradan sesleniyorum, sakın kardeşlerim, ben kendimi yaktım, siz de yakmayın" diye feryad etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her satırı yürek acıtıyor! Bursa'da yıllarca kocası ve ailesi tarafından dayak yiyen kadın isyan etti!

Huzur Mahallesi'nde ikamet eden Semra G., 5 yıl önce Sancar G. ile görücü usulüyle evlenip Afyon'a gitti. Semra'nın mutluluğu, ilk çocukları Egemen'in dünyaya gelmesiyle son buldu. İddiaya göre, sürekli bir taraftan alkol alan kocası, diğer taraftan da eşinin ailesinden işkence görmeye başlayan kadın,  İnegöl'deki baba evine döndü.

Fakat araya büyüklerin girmesiyle barışan çift tekrar Afyon'a gitti. Çocuğu için her şeye katlanan genç kadının ikinci çocukları Akif'ten sonra da çilesi bitmedi.

İşkence ve dayak bir türlü kesilmedi. Bir süre Afyon'da sığınma evinde çocuklarıyla kalan Semra G., ailesi tarafından baba evine getirildi. Talihsiz kadın, boşanma davası açmaya hazırlandığı kocası tarafından ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü.

KUR'AN'A EL BASTILAR

Can güvenliğinin olmadığını söyleyen Semra G., "Kaynanam, kayınbabam ve kocam bana hakaret ettiler, dövdüler. Çocuklarıma da eziyet ediyordu. Dövüyordu. Eve ekmek getirmiyordu. Haftalarca aç kaldığımız oldu. Devletimizden yardım bekliyorum. Kendisinden korkuyorum, can güvenliğimiz yok. Bir kaç sefer aynı olaylar oldu, babanım evine geri geldim. Araya büyükleri koydular, artık bunların olmayacağını söylediler, ellerini Kur'an-ı Kerim'e vurdular. Ben yine iki çocuğum için geri gittim. Fakat geri gittiğimde yine değişen bir şey olmadı. Yine aynı işkence, aynı olaylar devam etti. Dövdüler, seni sevmiyoruz, sen Kürt'sün dediler. İki hafta sığınma evinde kaldım" dedi.

OĞLUMA İÇKİ İÇİRDİ!

Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan acılı kadın, "Yeni duydum, bir köye kocama kız istemeye gitmişler. Buradan sesleniyorum. Sakın kardeşlerim, ben kendimi yaktım, siz de yakmayın. Ona kimse kız vermesin. Kocam büyük oğluma rakı ve sigara veriyordu. Bir baba evladına nasıl böyle bir şey yapar, aklım almıyor. Çocuklarımı asla vermeyeceğim, devletten bana koruma vermesini istiyorum" diye konuştu.

HESABINI VERMELİ!

Semra G.'nin kuzeni Adnan Kızılkaya ise, "Kuzenim evlenip Afyon'a gittikten sonra hem kocası tarafından hem de kocasının ailesi tarafından sürekli dayak ve işkencelere maruz kaldı. Bir kaç sefer babasının evine geldi. Onlar gelip bizlere yalvarıp bir daha olmayacağını söyledi. Araya büyükler girince biz de bir umutla belki düzelir diye geri gönderdik. Fakat değişen hiçbir şey olmadı. Bir kadına nasıl el kaldırılır anlamıyorum. Hem eşine, hem çocuklarına işkence eden adamın elini kolunu sallaya sallaya nasıl gezdiğini anlamış değilim. Devletimizden bu adamın yakalanıp kuzenime ve çocuklarına yaptığı işkencenin hesabını sormasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.