Hava Durumu

Her şeyi itiraf etti! 'Halen görevde FETÖ'cüler var'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin görülen davanın sanığı eski kursiyer teğmen İ.T, etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanmak istediğini belirterek, mahkemeye itiraflarla dolu 12 sayfalık dilekçe verdi. Dilekçede, bazı FETÖ'cülerin halen daha Genelkurmay'da ve diğer kurumlarda görevde olduğu bilgisi yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her şeyi itiraf etti! 'Halen görevde FETÖ'cüler var'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin görülen davanın sanığı eski kursiyer teğmen İ.T, karar duruşmasından önce "etkin pişmanlıktan" yaralanmak istedi. Sanık İ.T, FETÖ'nün bilişim yapısını detaylı olarak anlattığı 12 sayfalık bir dilekçeyi Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Dilekçesinde FETÖ'ye karşı yürütülen soruşturmalara katkı sağlamak amacıyla örgüte dair bildiklerini etki altında kalmadan izah etmek istediğini belirten İ.T, lise ikinci sınıfta arkadaşlarının aracılığıyla ders çalışmak için örgüt evlerine gitmeye başladığını, buralarda ders çalışmanın dışında kalan vakitlerde dini içerikli sohbetlerin yapıldığını anlattı.

'HALEN GÖREVDELER'

Sanık İ.T, o dönem kendisini çalıştıran ve dini sohbetler yapan örgütü abisi "T" isimli kişinin Kandıra Cezaevi İnfaz Kurumunda infaz koruma memuru olarak görev yaptığını belirtti. Üniversite sınavında beklediği puanı alamayınca astsubaylığa başvurduğunu ifade eden İ.T, askeri okul öğrenimi boyunca iki haftada bir muhabere astsubay Y.Ç. ile emekli bir askerin evinde örgüt sohbetlerine katıldığını bildirdi. Daha sonra "M." isimli başka bir örgüt abisiyle görüşmeye devam ettiğini aktaran İ.T, bu ismin Genelkurmay Başkanlığı karargahında Bilgi Sistemleri Astsubayı olarak görev yaptığını belirtti.

TEK TEK İSİM VERDİ

Askeri okuldan mezun olduktan sonra Ankara'ya atandığını, buradaki görevi boyunca Tuzluçayır semtinde FETÖ üyelerince kiralanan eve sohbete gittiğini ifade eden İ.T, sohbetleri düzenleyen Emin kod isimli örgüt abisinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bilgi Evlerinde öğretmen olarak görev yaptığını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.