Hava Durumu

Herkes bunu merak ediyor! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde servis edilen 'ejder suyu' nedir?

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyonda servis edilen 'ejder suyu' sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Herkes bunu merak ediyor! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde servis edilen 'ejder suyu' nedir?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda ejder suyu, efuli ve aloevera gibi içeceklerin tüketildiğini söylemiş ve bu menü sosyal medyada çokça konuşulmuştu.  Kullanıcılar, özellikle 'ejder suyu'nun ne olduğu konusunda araştırmalara girişmişti.

Ejder suyu olarak tarif edilen içecek, ejder meyvesinden yapılıyor. Ejder meyvesi, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin tatlı pitaya olarak adlandırılan meyvesidir. En önemlisi ve yaygın olanı da Hylocereus cinsinden olanlardır. Ancak bu cinsin yanında dünyada çeşitli halklarca Stenocereus ekşi pitaya cinsinden kaktüs türlerinin meyvesi de bu adla bilinmekte ve çeşitli ülkelerde bu türün meyveleri de kültür olarak yetiştirilmektedir.

ANAVATANI GÜNEY AMERİKA

Hylocereus türü ejder meyvesi üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.. Ayrıca Okinawa, Hawai, İsrail, kuzey Avustralya ve Güney Çin'de de yetiştirilmektedir. Son yıllarda Türkiye'nin Mersin ilinde az miktarda üretilmeye başlamıştır.

SADECE GECELERİ ÇİÇEK AÇIYOR

Ejder meyvesi, sadece geceleri çiçek açar. Büyük beyaz kokulu çiçekleri tipik şeklinden ötürü ay çiçeği veya gecenin kraliçesi olarak da anılır. Tatlı pitayalar krem gibi bir etli kısma ve lezzetli bir tada sahiptir. Ayrıca, bahçe bitkisi olarak dışarıda, salon çiçeği olarak da evlerde yetiştirilmektedir. Ejder meyveleri, içerdikleri vitaminler, minareller ve lifli yapısı nedeniyle birçok faydası sayılmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.