Hava Durumu

'Herkes için felaket olur'

Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti ilan edilmesinin "herkes için büyük felaket olacağını" belirten Hükümet Sözcüsü Bozdağ, herkesi sorumlu davranmaya çağırdı. Bozdağ, "Kudüs'ün statüsünü korumak, hem BM'nin, hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Herkes için felaket olur'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin değerlendirme yaptı. "Kudüs, ümmeti Muhammed'in Mekke ve Medine'den sonra değer verdiği üçüncü şehirdir" diyen Bozdağ, "Kudüs, Müslümanların ziyaretine gideceği üç mescidden biri olan Mescid-i Aksa'nın (diğer mescidler ise Mescid-i Haram,Mekke'dedir;Mescid-i Nebevi, Medine'dedir) bulunduğu şehirdir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Mirac mucizesinin şahididir ve Mirac mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs, Müslümanların izzetidir; onurudur; şerefidir. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs, Ortadoğu ve dünya barışının anahtarıdır. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs'ün statüsü, uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmıştır. Kudüs'ün statüsünü korumak, hem BM'nin, hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur" ifadelerini kullandı.

"BARIÇ SÜRECİNİ YOK EDER"

Kudüs'ün başkent ilan edilmesiyle bölgede kaosun hakim olacağını ifade eden Bozdağ, "Kudüs'ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder. Kudüs'ün başkent ilanı, bölgede büyük kargaşa,kriz,kaos ve çatışmalara kapı aralar; öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs'ün başkent ilanı, hepimiz ve herkes için büyük felaket olur. Kudüs'ün başkent ilanı, tarihi inkardır; bölgedeki gerçekleri inkardır; büyük haksızlıktır/zulümdür; büyük bir öngörüsüzlüktür; büyük bir akılsızlıktır/çılgınlıktır; bölgeyi vedünyayı ne zaman söneceği bilinmeyen bir ateşe atmaktır" dedi.

"SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM"

Tüm uluslararası kuruluşları, devletleri sorumlu davranmaya davet eden Bozdağ, İmza koyduğu anlaşmalara sadık kalmaya; aklı selim ile hareket etmeye; iç politika veya başka gerekçelerle dünya barışını tehlikeye atmaktan kaçınmaya; nefsi hareket etmemeye; Müslümanları ve İslam ülkelerini izzetine, sahip çıkmaya davet ediyorum" diye kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.