Hava Durumu

Herkesin kaçmak istediği yer! Cennet gibi...

Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'ndaki Kvivik kasabasında yer alan bu yerleşim görenleri büyülüyor. Eskimoların buzdan yaptığı kubbe biçimli iglolardan ilham alınarak inşa edilmiş bu evler sade ama şirin mimarisiyle huzur veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Herkesin kaçmak istediği yer! Cennet gibi...

Özgün dizaynları ile dikkat çeken evler, Faroe Adaları'nda yer alan Kvivik kasabasında yer alıyor. Kuzeyin soğuk ikliminin hakim olduğu bu sevimli kasaba, Faroe Adaları'nın en eski yerleşimlerinden biri sayılıyor. Faroe Adaları ise Büyük Britanya'nın kuzeyindeki denizin ortasında, Danimarka'ya bağlı küçük bir ülke.

İgloların dairesel görünümüne sahip olsa da bu evlerin kubbe şekli, beşgen parçalar ile oluşturulmuş. Mimari anlamda daha çok jeodezik bir kubbeye benzetilebilecek bu form, Faroe Adaları'nın iklimiyle ve coğrafi koşularıyla tam bir bütünlük ortaya çıkarıyor. Denizle doğanın birleştiği harika bir ortamda bulunan evler, çevrenin bir parçası haline gelmiş gibi görünüyor. Çatısı da çimlerle kaplı olan Kvivik Igloo evleri, çevre dostu yapılarıyla da birçok insanın beğenisini kazanıyor.

Evlerin görünümü küçük olsa da içi oldukça yaşanılası bir şekilde döşenmiş. Ferah bir ortamda sade ve işlevsel bir mekan düzenlemesi yaratılmış. Mutfağı ve yemek için rahat bir köşesi bulunan evde, bir adet çift kişilik yatak da mevcut. Günlük ihtiyaçlarınızı en iyi biçimde karşılayabilecek bu hoş konaklama alanı, eski tarz bir soba ile rahatlıkla ısınabiliyor.

İlgi çekici tasarımıyla dünyada tanınan evler, doğal iç dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Eskimo kültüründe önemli bir yeri olan iglo evi formunu günümüze taşıyan mekanlar, Faroe Adaları'nın özgün doğasına ahenk katan görünümüyle ünlenmiş. Kuzey ülkelerinin eşsiz coğrafyası içinde farklı ve sade bir tarz oluşturan evlerin iç mekanında da bu minimal stil devam ettirilmiş.

Tatillerini doğada huzurlu vakti geçirerek yaşamak isteyenler için Kvivik Igloo evleri hoş bir alternatif oluşturuyor. Deniz ve dağların görüntüsü bir araya gelerek bu evler için göz alıcı bir manzara ortaya çıkarıyor. Manzaranın tadını çıkarmaya yardımcı olacak zarif tasarım, doğayla içi içe geçirilen zamanın da kalitesini artırıyor.

Çevrenin bir parçası gibi hissedip, şehrin karışıklığından kurtulmak isteyenler, bu sade evleri konaklamak için kullanabiliyorlar. Konforlu ve doğal Kvivik Igloo evleri, eskimoların iglo tipi evlerinde geçen hayatlarını merak edenler için de güzel bir deneyim sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.