Hava Durumu

Hesabı kim ödemeli?

Bir cafeye, restorana gidildiğinde yenilir içilir ve hesap gelir... Peki hesabı kim öder? Bu durumla ilgili her ülkenin kendine özgü bir tarzı var. Türkiye'demi..? Bizim ülke bu konuyla ilgili tam bir malzeme deposu...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hesabı kim ödemeli?

Her kültürün türlü türlü örf ve adeti var. Hesabı kimin ödemesi gerektiği de ülkeden ülkeye değişiyor. Örneğin herkesin kendi parasını ödediği Alman usulü... Bazı ülkelerde hesabı bölüşmek doğal karşılanırken, bazılarında kadına hesap ödetmek söz konusu bile değil.

Türkler genellikle misafire para ödetmez. Çin'de de misafir hesap ödemezmiş. Ya da 'sıra kuralı' vardır... Geçen defa sen ödedin, bu defa ben... Ya da yemeği sen ödedin tatlıları da ben. Aslında en makul ve samimimi olanı da budur.

Sık sık bir araya geldiğiniz arkadaş grubunuzda bir kişinin maddi durumu diğer kişiler kadar iyi olmayabilir. Bu durumda sizin o kişiyi de düşünerek uygun yerleri tercih etmeniz daha hoş olacaktır. Diğer seçenek; herkes evinde, kendi yaptığı yemeklerle arkadaşlarını ağırlayabilir.

KADIN-ERKEK AYRIMI

Hesap ödemek, özellikle erkek-kadın ilişkisinde dile getirmenin neredeyse imkânsız olduğu temel sorunlardan biri. Eskiden genel anlayış 'erkek ödemeli' şeklindeydi. Peki ama neden sürekli tek taraf ödesin? Kadınlarımız da çalışıyor, kendi paralarını kazanıyor. O gün kimin içinden geliyorsa, durumu uygunsa ödeyebilir ya da hesap ikiye bölünebilir.

GRUP YEMEKLERİ

Grup yemeklerinde akıllı telefonunuzla ödediğiniz hesabı otomatik olarak herkese eşit paylaştıran uygulamaları kullanabilirsiniz. Böylece günü inatlaşmadan, keyifle noktalarsınız.

Hesabı ödemek erkeğin görevi değil. Paraya bakış açınızda büyük farklar varsa ilişkinizin sağlığı açısından bunları baştan konuşmakta fayda var.

AZ YİYENLER NE YAPMALI?

Masadaki diğer kişiler sizden daha fazla yemiş olabilir. Bu durumda o kişilerin size, yediğiniz kadar ödemenizi teklif etmesi gerekir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.