Hava Durumu

Heybeliada'da korkutan yangın!

Heybeliada'da çıkan orman yangınına helikopter, uçak ve çak sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi. 5-6 hektarlık alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Heybeliada'da korkutan yangın!

İstanbul Heybeliada'da saat 17.30 sularında orman yangını çıktı. Yangına ilk olarak İBB İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Harp Okulu ekipleri tarafından müdahale edildi. Büyükada İtfaiye ekipleri ile Anadolu yakasındaki itfaiye istasyonlarından ekipler çıkarma gemileri ile bölgeye geçerek yangına müdahale çalışmalarına başladı. 1 çıkarma gemisi, 17 araç ve 51 personelle söndürme çalışmalarına katıldı.

Bölgede Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekibi ile Harp Okulu da 5 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağı ile söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, 19.45 itibariyle kontrol altına alındı. Ekiplerin karadan ve havadan soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Pakdemirli ve Vali Yerlikaya, Heybeliada'ya gitti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İstanbul Valisi Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere yangın bölgesine gitti. Yerlikaya, buradaki incelemelerinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.



 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.