Hava Durumu

'Hiçbir ürünü dışarıdan almayacağız'

Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayının bine yaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi öyle çok zorladılar ki, sonunda uyuyan devi uyandırdılar" dedi. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda alınan kararı da açıklayan Erdoğan, "Hiçbir ürünü acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Hiçbir ürünü dışarıdan almayacağız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, önemli mesajlar verdi. Zeytin Dalı Harekâtı'nda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayının bine yaklaştığını söyleyen Erdoğan, "Barış için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son 2 asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Birileri bunu da bize herhalde çok görüyor Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler" dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜ...

"Can tatlıdır kimse canını kolay kolay tehlikeye atmaz" diyen Erdoğan, "Evlatlarımız can siperhane bir mücadele yürütürken bize mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye'yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. 2023 hedeflerine ulaşmak bunun sadece ilk adımıdır. Artık hiçbir ülke, hiçbir kurum Türkiye'nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacak hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

NE DURUYORSUNUZ, HADİ ÇIKIN

Operasyonların İdlib'le devam edeceğini belirten Erdoğan, "Bize ne zaman bitireceksiniz sorusunu soranlara diyorum ki siz Afganistan'daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Bizim 100'ü aşkın şehidimiz var sınırlarımızda bunu Amerika duyuyor mu Sayın Obama da doğru konuşmadı şu anda Sayın Trump da aynı yolda gidiyor. Mümbiç'ten çıkacağız dediler. Niye duruyorsunuz hadi çıkın. Biz Mümbiç'e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz asıl farkımız bu" dedi.

DİMDİK DURUYORUZ

 "Bizim sorunumuz güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir tamamıyla terör örgütleriyledir" diyen Erdoğan, "Bu PYD'dir YPG'dir DEAŞ'tır PKK'dır. Amerika DEAŞ'ı temizledik diyor niye hala buradasın? 5 bin TIR silah gönderiyorsun. Kuzey Suriye'de bunların ne işi var? DEAŞ'la mücadele için gönderiyoruz diyorsan buna da karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım çok açık net bir şey var o zaman sizin Türkiye'ye İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz" ifadelerini kullandı.

DIŞARIDAN ALMAYACAĞIZ

Erdoğan, konuşmasında Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda alınan kararı da açıkladı. Erdoğan, "Son toplantımızda şöyle bir karara vardık, ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak, ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz" dedi.

"ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATARIZ"

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a ABD'nin YPG'ye silah yardımına ilişkin "Atmamız gereken adımları atarız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.