Hava Durumu

Hindistan'da kum fırtınası felaketi: 77 ölü

Hindistan'ın kuzeyinde etkili olan kum fırtınaları ve şiddetli yağış evlerin ve ağaçların yıkılmasına neden oldu. Faciada en az 77 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hindistan'da kum fırtınası felaketi: 77 ölü

Hindistan'ın kuzeyinde ve batısında dün gece etkili olan kum fırtınaları ve şiddetli yağış özellikle Uttar Pradeş ve Racastan eyaletlerinde can kaybı ve maddi hasara yol açtı. Uttar Pradeşli yetkililer eyalette en az 46 kişinin öldüğünü doğruladıklarını açıklarken, çöllük alanların geniş yer kapladığı Racastan eyaletinde 31 kişinin öldüğü belirtildi. Yetkililer rüzgarın hızının saatte 130 kilometreye ulaştığını açıkladı.

EN BÜYÜK HASAR AGRA'DA

Uttar Pradeş'te en büyük hasarın yaşandığı Agra kentinde 30'dan fazla kişinin öldüğü açıklandı. Agra'da bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Tac Mahal'de ise herhangi bir zarar meydana gelmedi. Ölenlerin büyük kısmının fırtınanın yıktığı evler, duvarlar, ağaçlar ve elektrik direklerinin altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi. Eyalette ayrıca 176 hayvanın telef olduğu belirtildi. Kum fırtınaları Racastan'ın üç bölgesinde de 31 kişinin ölümüne ve 102 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.