Hava Durumu

Hollanda'da terör alarmı! Tramvayda ateş açıldı, ölü sayısı artıyor...

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken Başbakan Rutte hükümeti acil toplantıya çağırdı. Saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. "Saldırgan kaçtı, kapılarınızı kilitleyin" çağrısı yapan Hollanda polisi, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hollanda'da terör alarmı! Tramvayda ateş açıldı, ölü sayısı artıyor...

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. 

EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, "Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı" ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, "Kapılarınızı kilitleyin" çağrısında bulundu.

Öte yandan Hollandalı yetkililer terör seviyesini en yüksek dereceye çıkardı. Güvenlik güçleri okullarda, camilerde ve yoğun olan ulaşım noktalarında güvenliği üst seviyeye çıkardı.

BAŞBAKAN RUTTE, KABİNEYİ ACİL TOPLADI

Bu arada Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kabineyi kriz toplantısına çağırdığını duyurdu.

BÜYÜK SİLAHLA ATEŞ ETMEYE BAŞLADI'

Öte yandan ülkenin çok okunan gazetelerinden De Telegraaf'a konuşan Jimmy De Koster isimli bölge sakini, "Ben o sırada 24 Ekim Meydanı'ndaki ışıkta bekliyordum. Yerde yatan bir kadın gördüm, herhalde 20-35 yaş arasındaydı. 'Ben bir şey yapmadım' diye bağırıyordu" ifadesini kullandı.

NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve "büyük bir silahla" etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı: "Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de oradan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu."

POLİSTEN 37 YAŞINDAKİ TÜRK UYARISI

Yerel medya, kaçan saldırganın saklandığı sanılan bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktardı. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Polis, bu sabahki saldırıyla bağlantılı olarak, 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'a dikkat etmenizi rica ediyor" denildi. 

TÜRK İŞ İNSANI: IŞİD'DEN TUTUKLANMIŞTI, BIRAKILDI

Utrecht'te yaşayan Türk bir iş insanı BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi. Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

Tanış'ın 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi.

Gökmen Tanış'ın kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı da ortaya çıktı.

RUTTE: SARSILDIK

Saldırının ardından hükümeti acil toplayan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Ülkemiz, bugün Utrecht'teki saldırıyla sarsıldı" dedi. Rutte, polis ve savcıların gerçeği ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Yatırım yapmayı mı düşünüyorsunuz? Trilye'deki bu ilana bakmadan geçmeyin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.