Hava Durumu

Hollanda'dan skandal hamle!

Ankara büyükelçisini geçen hafta resmi olarak geri çekerek, Türkiye ile diplomatik ilişkilerini askıya alan Hollanda, 1915 yılındaki sözde Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hollanda'dan skandal hamle!

Son dönemde Türkiye ile ilişkileri kopma noktasına gelen Hollanda, ilişkileri düzeltmede geri dönüşü zor skandal bir karara imza attı. Parlamento, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan bir tasarıyı kabul etti. Hollanda Parlamentosu'nun alt kanadı kararı tanıyan iki yasa tasarısını onayladı. Tasarılardan biri 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlıyor, diğer tasarı ise Hollandalı bakanın 24 Nisan'da Ermenistan'da düzenlenen törenlere katılmasını öngörüyor.

REFERANDUM GERİLİMİ

Hollanda ve Türkiye arasındaki tansiyon, geçen yıl referandum öncesi yaşananlar nedeniyle yükselmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptali ve Almanya üzerinden karayoluyla Rotterdam'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın geri gönderilmesi diplomatik krize neden olmuştu.

TÜRKİYE ÖZÜR BEKLİYOR

Lahey Büyükelçisi'ni geri çağıran Türkiye, istişare için ülkesine giden Hollanda Büyükelçisi'nin Ankara'ya dönmesine de izin vermemişti. İlişkilerin normale dönmesi amacıyla başlatılan üst düzey temaslarda Türkiye muhatabından özür bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.