Hava Durumu

Hortum sonrası borçlar ertelendi

Gıda, Tarım ve hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'da hortumdan etkilenen çiftçilerin borçlarının erteleneceğini açıkladı. Fakıbaba, sigorta kapsamındaki hasarların da en kısa sürede tazmin edileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hortum sonrası borçlar ertelendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde yaşanan hortum ve dolu kaynaklı afetle ilgili yazılı açıklama yaptı. Fakıbaba, hortum ve dolunun, 5 ilçede seralar başta olmak üzere tarımsal alanlara zarar verdiğini, narenciye bahçelerinin de hasar gördüğünü söyledi.

Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Fakıbaba, hortum ve dolunun tarım sigortaları kapsamında olduğunu hatırlattı ve tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarların kısa sürede ödeneceğini anlattı. 2017'de afetten etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının ertelenmesine yönelik kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirten Fakıbaba, Antalya'daki çiftçilerin de erteleme imkanından yararlanacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.