Hava Durumu

Hükümetten ilk açıklama: Milletvekilimiz kardeşini kaybetti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 3 kişinin öldüğü olaylara ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Milletvekilimizi aradım, başsağlığı diledim. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hükümetten ilk açıklama: Milletvekilimiz kardeşini kaybetti

Olay, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler ile karşı karşıya geldikleri bir grup arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışmada Milletvekili Yıldız ve beraberindekilere tabanca, bıçak ve sopalarla saldırıldı. Milletvekili Yıldız'ın yara almadığı saldırıda, 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya olaylarla ilgili "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. "4 ağabeyim yaralı" dedi. İki tanesi ağır yaralıymış. Yaralılara acil şifalar diliyorum" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedirler. Giderler kendi tercih ettikleri kişiye oy verirler. Bir insanlar, çatışma, yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor. Artık bu tür olaylar da tarihte kalmalı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.