Hava Durumu

Hüseyin Çapkın tahliye edildi

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında olduğu 4 kişi tahliye edildi. Çapkın'a ev hapsi cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hüseyin Çapkın tahliye edildi

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savcının görüşü ile sanıklar ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyetince ara karar açıklandı. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hüseyin Çapkın'ın oy çokluğuyla, eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve eski İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt'un ise oy birliğiyle tahliyesine karar verdi. 

Bu sanıklardan Çapkın'ın tahliye edilmesine mahkeme heyeti başkanı tarafından muhalefet şerhi konuldu. Kararı açıklarken konuşan başkan, Çapkın'ın tahliye edilmesi düşüncesinde olmadığını bildirdi. Diğer sanıkların tahliyesi ise oy birliğiyle karara bağlandı. 

ÇAPKIN'A EV HAPSİ

Mahkeme heyeti, tahliye edilen sanıklardan Çapkın hakkında, "konuttan çıkmama", Özcan, Nadir ve Kurt hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını da hükme bağladı.

MUTLU'YA OY ÇOKLUĞUYLA TAHLİYE YOK

Duruşma savcısının tahliye edilmesini istediği tutuklu sanıklardan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun tahliye talebi de mahkeme heyeti tarafından oy çokluğuyla reddedildi. Üye hakim, "Mutlu'nun yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilmesi gerektiği" yönünde muhalefet şerhi kullandı. 

Diğer 7 tutuklu sanığın bu hallerinin de devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 8 ve 9 Şubat 2018 tarihine erteledi.

MEHMET AĞAR KEFİL OLMUŞTU

Davanın dünkü duruşmasında, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar tanık olarak dinlenmişti. Tahliye edilen Hüseyin Çapkın'ın tanığı olarak dinlenen Ağar, Hüseyin Çapkın'ın özel hayatında "Son derece mazbut, muhafazakar ve dürüst bir insan olduğunu" belirtmişti.  Ağar, Çapkın için "Mesleki anlamda da fevkalade başarılı hizmetleri oldu" demişti. Devlet memurluğu hizmetinden ayrıldıktan sonra siyasette atıldığını dile getiren Ağar, Çapkın'la bağlarının devam ettiğini söyledi. Ağar, "Bütün o dönemlerde, hakkında hiçbir olumsuz duyumumuz olmadı" ifadesinde bulunmuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.