Hava Durumu

Husiler'den, Suudi Arabistan'a şok: 'Acı veririz'

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların durdurulması yönünde attıkları adımın kabul edilmemesi halinde bunun Riyad yönetimi için olumsuz sonuçları olacağı tehdidinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2019 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2019 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Husiler'den, Suudi Arabistan'a şok: 'Acı veririz'

Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, başkent Sana'nın Husiler tarafından ele geçirilmesinin 5. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte "Suudi Arabistan'ın, Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların durdurulmasına yönelik girişimini reddetmesi durumunda bunun Riyad yönetimi için sonuçları olacak" dedi. 

Suudi Arabistan'ın Husilerin bu girişimine olumsuz karşılık vermesi halinde onlara "daha çok acı vereceklerini" iddia eden Husi, 'kararlı ve herhangi bir yeri vurabilecek imkana sahip olduklarını, askeri yeteneklerinin de günbegün geliştiğini' söyledi.

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, dün yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan topraklarını silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füzelerle hedef almayı durdurduklarını açıklamıştı. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.