Hava Durumu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sel açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da dün etkili aşırı yağış ve su baskınları ile ilgili açıklamada bulundu. İmamoğlu, "Tümüyle İstanbul'un alt yapısını gözden geçireceğiz. Biz işimizi şansa bırakmak niyetinde asla değiliz. İş rastgele yönetilmez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sel açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da dün etkili ağırı yağış ve su baskınları ile ilgili açıklamada bulundu. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Özellikle kıyıya yakın bölgelerdeki yapılaşma düzeni ve alt geçitlerde su baskınlarıyla ilgili risklerin ölçümü, bütünüyle ele alınması gereken hususlar. Biz işimizi şansa bırakmak niyetinde asla değiliz. İş rastgele yönetilmez. Bazı şeyler vardır ki, fiziken bunu aşarsınız. Yani fiziki yapılarınızı düzeltirsiniz, bazılarında ise teknik alt yapıyı düzeltir, bu sorunları aşarsınız. Ama tümüyle bunlar bellidir.

Dünyanın bir ikli değişimi söz konusu. Sadece Türkiye değil, dünya bunu tartışıyor. 20-30 yıl sonra yaz sıcaklığının 3-4 derece artacağından bahsediliyor. İklim değişikliğinden kaynaklanan yağışla ilgili ciddi sorunlar var. Biz İstanbul ile ilgili seferberlik kelimesini kullanırken birçok konuda kullandık. Bu da alt yapıyla ilgili bir seferberlik. Çünkü İstanbul'un yapılaşma düzeniyle ilgili sıkıntılar oluşmuş durumda. Bazı semtlere beklentinin çok üzerinde yapı yığını var. Bununla ilgili tehditler maalesef devam ediyor. Kentsel dönüşümle ilgili alınmış bazı kararlar şehrin bu anlamdaki yükünü artırmakta. 

İstanbul'da bilgi akışı yoğun ve hızlı bir şekilde paylaşılmalı. Biz meterolojiden gelen yağış uyarısı saat 12.30'daydı. Bu saatte kentte yağış başlamıştı. 15-20 dakika sonrasında da zaten saatte 114 kilogramı bulan başedilmez yağış gerçekleşmişti. Bunlar tümüyle ele alınması gereken hususlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.