Hava Durumu

İBB'den Yenikapı'daki araçlarla ilgili açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Yenikapı Meydanı'na getirilen yüzlerce araçla ilgili belediyeden beklenen açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2019 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İBB'den Yenikapı'daki araçlarla ilgili açıklama!

İstanbul Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut açıklamalarda bulundu.

Tasarruf çalışmaları sonucunda 730 hizmet aracının tespit edildiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut, "Özellikle ikinci seçim öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları İETT, İSKİ ve 28 iştirake ihtiyaç fazlası araçlardan bahsedilmişti. Kamuoyunda da bu yönde bir beklenti ortaya çıktı. Bugün burada, yapmış olduğumuz çalışma sonunda, tasarruf sonucu 730 hizmet aracını sizlere takdim ediyoruz. 730 aracın yanı sıra yaptığımız incelemede, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında 517 binek aracın kiralanan firmalara iade edildiğini gördük. Başkanımızın sıklıkla dile getirmiş olduğu tasarruf kavramıyla ilgili olarak, bir evvelki yönetiminde benzer şekilde tasarruf ihtiyacı hissederek binek araç sayısını azalttığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YILDA 50 MİLYON LİRA TASARRUF

Tasarruf alanındaki çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Erkut, "Sonuç olarak, 31 Mart sonrası binek araç sayısı yüzde 20 azaltılarak, bin 247 araç sistemden çıkarılmıştır. İade edilen bin 247 aracın yıllık kira gideri 35 milyon 751 lira, yakıt gideri de 13 milyon 750 bin liradır. Toplamda 49.5 milyon lira yani yaklaşık 50 milyon liralık yıllık tasarruf söz konusudur. Bunu 5 yıllık hizmet dönemine dağıttığımızda, 250 milyonluk bir tasarruf söz konusudur. Tüm bu çalışmaları yaparken son derece dikkatli, istismara ve haksızlığa neden olmayacak şekilde çalışmaya gayret ettik" şeklinde konuştu.

1700 ARACIN TAKİP SİSTEMİ KAPATILMIŞ

Yürüttükleri çalışmalar sırasında çok dikkatli davrandıklarını, istismara yol açmamak ve kimsenin hakkını yememek için özenli çalıştıklarını vurgulayan Erkut, "Ancak veri ve kayıtların uyumsuzluğu çalışmaların uzamasına neden oldu. Hala üzerinde çalışmayı sürdürdüğümüz alanlar mevcuttur.

Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve iştiraklerimizde araç takip sistemi bulunmaktadır. Yapılan incelemede, 2-20 Haziran tarihleri arasında, yani 2.seçimin öncesinde 1.700 aracın takip sistemi ya kapatılmış ya da verilerinin silindiği belirlenmiştir.

1 Haziran günü sistemde takip edilen araç sayısı 2089, 23 Haziran günü sistemde takip edilen araç sayısı 2109'dur. Ancak, 2 Haziran - 20 Haziran tarihleri arasında sinyal alınan araç sayısı ortalama 399'dur. Bu tarihler arasında 1.700 aracın nerede olduğu bilinmemektedir. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da incelememiz devam edecek ve tespitler şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.