Hava Durumu

İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu

İstanbul Büyükşehir'de Kadir Topbaş'ın istifa etmesinin ardından, bugün yapılan oylamada AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal yeni başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu

Kadir Topbaş'ın belediye başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından herkesin gözü göreve gelecek yeni başkanda oldu.

CHP'nin ardından AK Parti de adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu açıkladı. Daha sonrasında ise Meclis'te oylamalara geçildi.

İlk tur oylama sonuçlarına göre, 307 oy kullanıldı, 2 oy geçersiz sayıldı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal, 179, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 126 oy aldı.  İlk turda adaylardan biri, meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu alamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi.

İkinci tur oylamada açılan zarf sayısı 308 oldu. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy alırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Oylamanın üçüncü turunda ise AK Parti adayı Mevlüt Uysal 179, CHP adayı Ekrem İmamoğlu 125 oy alırken 4 oy da geçersiz sayıldı. Böylece İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

(Üçüncü turda başkan seçilebilmek için 156 oy yeterli)

 

İSTANBUL'A AZ LAF ÇOK İŞ VAADEDİYORUZ

Toplantıda iki başkan adayı da konuşma yaptı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal, " Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye; insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullulara az laf çok iş vaat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"OYUNUZU İSTİYORUM"

Belediye başkanlığının İstanbul'a hizmet için en şerefli makam olduğunu söyleyen Uysal, "Bu en şerefli makamda, emin kişi olmak yüce bir görevdir. Partim ve Sayın Genel başkanımız uygun gördüler. Başkanlık seçiminde partimin adayıyım. İBB Başkanı Sayın Topbaş'ın istifasının ardından, demokratik süreç başladı. Onurlu bu görev olan başkanlığı üstlenmek için huzurunuzdayım, oyunuzu istiyorum" diye konuştu.

CHP ADAYI İMAMOĞLU: YENİ NESİL BİR BELEDİYECİLİK...

CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a çok basit bir vaadi olduğunu söyleyerek " Özenli bir yönetim vaadediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum.  Yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul'un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoşgörüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum. Parti davasını unutalım. Bütün belediye meclisi üyelerinin adayı olduğuma inanıyorum" şeklinde konuştu.

TOPBAŞ İSTİFA ETSE BİLE...

Yeni Başkan Mevlüt Uysal yaptığı sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı ilk konuşmada, "Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul'da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul'da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum" dedi.

Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Kadir Topbaş büyükşehir başkanlığından istifa etse bile ihtiyacımız olduğunda İstanbul'a hizmet etmede katkı sunacağını düşünüyorum. Bu şehir müjdelenmiş bir ve kadim bir şehir. Doğunun batının farklı kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. İnşallah önümüzde 2019'a kadar bu az zamanda bu şehrin kültürlerin buluşma şehri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum. Yine bugün seçimi yaptık diyorum ki Bismillah diyelim başlayalım. Başta yaptığım konuşmamda az konuşup çok iş yapacağız dedim. İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez." Uysal konuşmaların ardından mecliste tebrikleri kabul etti.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Uysal, 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini sürdürürken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Uysal evli ve dört çocuk babası.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Kadir Topbaş'ın ani istifası siyaset gündemini karıştırmış ve neden bu kararı verdiği uzun süre konuşulmuştu.

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı 2 gün önce kaleme aldığı "Şahane yanıt: iyi kötü bir iş" başlıklı yazısında çok çarpıcı bir iddiada bulunmuş, "Kadir Topbaş'la ipler darbe girişimi gecesi koptu" ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı ayrıca:

"Topbaş'ın darbe girişimi sırasında tüm ailesi ve yakınlarıyla birlikte ABD'de olması, THY'nin özel uçağına binip o gece gelmemesi, parti yönetiminin Kadir Topbaş'la olan güven ilişkisini o gece bitirdi. Sonrasında Topbaş'ın görevden alınacağı, istifasının istendiği o günlerde konuşulmaya başlandı. Ama parti zarar görmesin diye araya girenler oldu ve istifa gecikti ama Kadir Topbaş asla affedilmedi." yorumunda bulunmuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.