Hava Durumu

İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar! Askerlik sistemi değişiyor...

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışıldığını, bedelli askerlik, dövizli askerlik ve normal askerlik başlıklarının gündemlerinde olduğunu ifade etti. Kalın ayrıca, Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceğine dair rivayetlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar! Askerlik sistemi değişiyor...

Milyonlarca vatandaş 'Askerlik düşecek mi? 'Tek tip askerlik ne zaman gelecek?' gibi soruların cevabını merak ediyordu. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan çok önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemi ile ilgili kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın "Yeni askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor. Bedelli askerlik, dövizli askerlik ve normal askerlik başlıkları gündemimizde var. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 6, 9, 12 ay şeklinde farklı askerlik türleri üzerinde Savunma Bakanlığımızın bir çalışması var. Burada 4 temel prensip var. Birincisi öngörülebilirlik, ikincisi ihtiyaçlar, üçüncüsü yükümlülerin eğitimi, dördüncüsü bütün bir sistemin sürdürülebilir olması. Bununla ilgili detaylı bir hazırlık yapılıyor. Bugün kabineye arz edildi. Ardından kamuoyu ile paylaşılacak." dedi.

Kalın'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskine asla müsaade etmeyeceğiz. Son dönemlerde piyasalarda sakin bir seyrin işlediğini, kur bazında pozitif bir istikrarlaşmanın sağlandığını görüyoruz. Turizm gelirimiz arttı. Özellikle dış ticaret hacminde yaşanan büyüme, hem ihracat hem turizmde yaşadığımız olumlu gelişmeler var. Ocak ayı itibarıyla ihracatımız yüzde 6.3 oranını gösterdi. Hükümetimiz KOBİ ve diğer firmalara üretim noktasında desteklerini devam ettirecekler. Sanayicimize, üreticimize farklı destek açıklamaları devam ediyor. Bunun semerelerini görmeye başladık.

"TÜRKİYE'NİN IMF İLE İLİŞKİSİ SÖZKONUSU DEĞİLDİR"

Enflasyonda rakamın daha aşağı çekilmesi için bir dizi program hayata geçirildi. 2020 yılında enflasyon hedefinin yüzde 8 olarak belirlenmesi ekonomomizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceğine dair birtakım rivayetlerin dolandırıldığını görüyoruz. Kimse buna itibar etmesin. Bunlar Türk ekonomisine dair algı bulundırma operasyonlarıdır. Bu algı operasyonun nereden kaynaklandığını bilioruz. Türkiye'nin IMF ile ne seçimden sonra ne seçimden önce işbirliği sözkonusu değildir. Türkiye'nin IMF'yle ilişkisi sözkonusu değildir.

"ÇİPRAS'IN AÇIKLAMALARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Yarın Yunanistan Başkanı Türkiye'ye ziyarette bulunuyor. Sayın Çipras Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilecek. Yunanistan ikili ticaret, Ege'deki gelişmeler, Batı Trakya'daki Türk azınlığı, Türkiye'de yaşayan Rum azınlığı, kıta sahanlığı, adalar gibi yoğun bir gündemimiz olacak. Sayın Çipras'ın Anadolu Ajansı'na yaptığı memnuniyet vericidir. Bu vesile ile Türkiye Ege, Akdeniz, Karadeniz'de egemenlik haklarından doğan haklarını savunmak için gösterdiği kararlı tutumu bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Oldu bittiye Türkiye'nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.