İçi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik tatlı: Süt helvası
İçi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik tatlı: Süt helvası
Dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik bir tarif yapmak istiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz! Çayın yanına mis gibi gidecek bu tarifi 15 dakikada hazırlamanız mümkün!
Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sevdiklerinizin canı tatlı mı çekti? Süt helvası, dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik. Şimdiden afiyet olsun.
Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler (6 kişilik)
4 yemek kaşığıtereyağı
4 yemek kaşığıun
1 litresüt
1 su bardağıtoz şeker
1 paketvanilin
1 adetyumurta sarısı
Üzeri İçin:
1 adetmuz
1 çay kaşığıtarçın
1 avuçceviz
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını ızgara ayarında 200 dereceye ayarlayın.
Derin bir tencerede, orta ateşte, un ve tereyağına hafif renk aldırıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine azar azar sütü ekleyin. Hafif kıvam aldığında toz şekeri ekleyin.
Şeker eriyip, boza kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Bu esnada çırpmaya devam ederek yumurta sarısı ve vanilini ekleyin.
Tatlıyı fırına atar atmaz, fırının derecesini 220 dereceye getirin ve üzeri kızarana kadar 4-6 dakika arası fırınlayın.
Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın. Muz, ceviz ve tarçın ile servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İçi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik tatlı: Süt helvası
Dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik bir tarif yapmak istiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz! Çayın yanına mis gibi gidecek bu tarifi 15 dakikada hazırlamanız mümkün!
Sevdiklerinizin canı tatlı mı çekti? Süt helvası, dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik. Şimdiden afiyet olsun.
Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler (6 kişilik)
4 yemek kaşığıtereyağı
4 yemek kaşığıun
1 litresüt
1 su bardağıtoz şeker
1 paketvanilin
1 adetyumurta sarısı
Üzeri İçin:
1 adetmuz
1 çay kaşığıtarçın
1 avuçceviz
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını ızgara ayarında 200 dereceye ayarlayın.
Derin bir tencerede, orta ateşte, un ve tereyağına hafif renk aldırıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine azar azar sütü ekleyin. Hafif kıvam aldığında toz şekeri ekleyin.
Şeker eriyip, boza kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Bu esnada çırpmaya devam ederek yumurta sarısı ve vanilini ekleyin.
Tatlıyı fırına atar atmaz, fırının derecesini 220 dereceye getirin ve üzeri kızarana kadar 4-6 dakika arası fırınlayın.
Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın. Muz, ceviz ve tarçın ile servis edin.
En Çok Okunan Haberler
İmamoğlu koltuğunu Ali Selim Metli’ye devretti
Osmangazi, çocuklarla şenlendi
Bakan Tekin, Ankara'da hastane sınıfı ziyaret etti
Bursa'da görevli polis memuru hayatını kaybetti
Bursa'da markette yaşanan cinayetin detayları şoke etti
İşaret diliyle 23 Nisan'ı kutladılar
İYİ Parti'de istifalar bitmiyor
Mobilyanın başkentinde şölen başladı
Kamil Bayramiç: Demokrasimizin temsilcileri