Hava Durumu

İçi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik tatlı: Süt helvası

Dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik bir tarif yapmak istiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz! Çayın yanına mis gibi gidecek bu tarifi 15 dakikada hazırlamanız mümkün!

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İçi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik tatlı: Süt helvası

Sevdiklerinizin canı tatlı mı çekti? Süt helvası, dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik. Şimdiden afiyet olsun. 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler (6 kişilik)

4 yemek kaşığıtereyağı

4 yemek kaşığıun

1 litresüt

1 su bardağıtoz şeker

1 paketvanilin

1 adetyumurta sarısı

Üzeri İçin:

1 adetmuz

1 çay kaşığıtarçın

1 avuçceviz

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırını ızgara ayarında 200 dereceye ayarlayın.

Derin bir tencerede, orta ateşte, un ve tereyağına hafif renk aldırıp, kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine azar azar sütü ekleyin. Hafif kıvam aldığında toz şekeri ekleyin.

Şeker eriyip, boza kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Bu esnada çırpmaya devam ederek yumurta sarısı ve vanilini ekleyin.

Tatlıyı fırına atar atmaz, fırının derecesini 220 dereceye getirin ve üzeri kızarana kadar 4-6 dakika arası fırınlayın.

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın. Muz, ceviz  ve tarçın ile servis edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.