Hava Durumu

İdlib'i her gün bombalayan Rusya: 'Ankara yükümlülüklerini yerine getirmedi'

Suriye'nin İdlib kentine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatlarıyla sivillerin hayatına kaybetmesine ve binlerce sivilin de yerlerinden olmasına neden olan Rusya'dan şoke eden bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'deki durumun kötüye gitmesinin nedeninin Ankara'nın yükümlülüklerini kronik bir şekilde yerine getirmemesi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2020 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2020 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İdlib'i her gün bombalayan Rusya: 'Ankara yükümlülüklerini yerine getirmedi'

Suriye'nin İdlib kentine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatlarıyla sivillerin ölümüne, binlerce sivilin de yerlerinden olmasına neden olan Rusya'dan şoke eden bir açıklama geldi. Haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İdlib'deki mevcut durumun nedeninin Türkiye olduğunu öne sürdü.  Zaharova, İdlib'deki durumun kötüye gitmesinin nedeninin Ankara'nın yükümlülüklerini kronik bir şekilde yerine getirmemesi olduğunu iddia etti.

Zaharova, İdlib'deki sorunun çözülmesi için Türkiye'yle çalışmaların devam etmesini beklediklerini ve buna ilişkin programın hazırlanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Zaharova, "Önümüzdeki dönemde Rus ve Türk temsilcilerin İdlib sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için çalışmalarına devam etmelerini bekliyoruz. Rus heyeti geçtiğimiz günlerde Ankara'daydı. Şu anda kurumlar arası yeni temasların takvimi oluşturuluyor. Bununla ilgili açıklama yapılacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.