Hava Durumu

II. Abdülhamid'in torunundan zehir zemberek dizi tepkisi

Sultan II. Abdülhamid'in dönemini konu edinen televizyon dizisine padişahın üçüncü kuşak torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars'tan sert tepki geldi: "O benim için bir facia."

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
II. Abdülhamid'in torunundan zehir zemberek dizi tepkisi

Sultan II. Abdülhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, geçtiğimiz günlerde büyük dedesi Sultan II. Abdulhamid'in ölümünün 100. yılında Merkez Sabancı Camii'nde mevlit okuttu. Tars, burada son dönemlerde televizyonlarda gösterime giren ve Osmanlı Devletini anlatan dizilere tepki gösterdi. Tars, "Bizim aile 700 yıllık bir tarih yazdı. İçlerinde iyi kötü şeyler de vardı ama bazı şeylere hakikaten söylenecek hiçbir şey bulamıyorum. Kanuni Sultan Süleyman'ı anlatan bir film yaptılar. Burada sarayın içerisinde hep böyle hanımlar bir payitahttan diğerine giderek yaşayabilir miydi? Böyle şeyler olabilir miydi?" dedi.

'GEÇERLİLİĞİ YOK' DEDİM

Tars, büyük dedesi Abdulhamid ile ilgili çekilen diziyle ilgili de, "O benim için bir facia. İlk seferinde seyrettiğimde şöyle bir sahneye maruz kaldım, Sultan Abdülhamit at arabasında rahat bir şekilde tabanca çıkarıyor. Siz böyle bir şey düşünebilir misiniz? Bu sahneyi gördükten sonra 'bu dizi benim için geçerliliği yok' dedim" şeklinde konuştu.

SÖYLEYECEK BİŞEY BULAMADIM

Daha önceki dizilere de söyleyecek bir şey bulamadığını ifade eden Tars, "Dizilerde hayal dünyası kullanılabilir ama keşke arkasında yorum da yapılabilse. Bir olay anlatıyorlarsa arkasında bildirme olarak anlatsaydılar. Hem benim için hem başkaları için iyi olurdu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.