Hava Durumu

İki ilde orman yangını! Uçaklar iniş yapamadı

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçeleriyle İzmir'in Bornova ve Karabağlar ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Milas-Bodrum Havalimanı'na, yoğun duman nedeniyle uçakların iniş yapamadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İki ilde orman yangını! Uçaklar iniş yapamadı

Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. 

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre orman bölge müdürlükleri bünyesindeki 8 helikopter, çok sayıda arazöz ve yaklaşık 150 orman işçisiyle müdahale ediliyor. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgar nedeniyle yayılma eğilimi gösteren yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba gösteriyor. 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA!

Sarp bölgede etkili olduğu için karadan müdahalede güçlük çekilen alevlerin yayılması kısmen durduruldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli rüzgara rağmen ekiplerin çalıştığını söyledi. Hava şartlarının olumsuzluğuna dikkat çeken Pakdemirli, "Şartlar çok zor. Rüzgar sebebiyle helikopterle inişte tehlike geçirdik. Orman genel müdürümüz iniş sağlayamıyor. 8 helikopter, 40'ı aşkın arazöz ve çok sayıda personelle yangına müdahalemiz devam ediyor" dedi. 

İzmir'in Urla ilçesinde ve Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangınların büyük oranda kontrol altına alındığını belirten Pakdemirli, "Rüzgâr sebebiyle dikkatli olmalıyız. Hava şartları olumsuz olduğu için havadan istediğimiz müdahaleyi yapamıyoruz ama ekiplerimiz elimizden geleni yapıyor. Urla'da devam eden yangın kontrol altına alınmak üzere. Milas'ta da yangın kanyona hapsedildi. Göreceli olarak kontrol altında diyebiliriz. Önümüzdeki saatlerde meteorolojik şartların iyi olacağını varsayarak mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.