Hava Durumu

İki liderden sürpriz buluşma! Gündeme damgasını vurdu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sınırdaki tarafsız bölgede sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. Liderlerin gündeminde, Kim'in ABD Başkanı Donald Trump'la randevusunun gerçekleşmesi vardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İki liderden sürpriz buluşma! Gündeme damgasını vurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelme planı yaptığı, ancak geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla iptal ettiği zirvenin ardından, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Güney Kore lideri Moon Jae-in, iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldi.

İki Kore liderinin ABD Başkanı Donald Trump ile Kim Jong Un'un görüşme ihtimali üzerine görüştükleri belirtildi. 

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Moon ve Kim'in Panmunjom'da 2 saatlik bir görüşme yaptığı belirtildi.

Devlet Başkanı Moon'un basın sözcüsü Yoon Young-chan, iki liderin 27 Nisan Panmunjom Bildirisinin uygulanması ve başarılı bir Kuzey Kore-ABD zirvesi için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Moon'un bugünkü görüşme ile ilgili yarın bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Japonya sömürgesi dönemini izleyen 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı'nda bu yana Güney Kore toprağına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olan Kim ile Moona Jae in buluşması ilk kez 27 Nisan'da gerçekleşmişti. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, nükleer test ve füzelerle dolu bir yılın ardından, Kuzey ve Güney Kore arasında tarihi bir görüşmenin yapıldığını belirtti. Trump, "İyi şeyler oluyor ama sadece zaman gösterecek. Kore Savaşı sona eriyor. ABD ve onun harika insanları, Kore'de olanlarla gurur duymalı" açıklamasında bulunarak, desteğini göstermişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.