Hava Durumu

İkinci koronavirüs dalgası, ilkbaharda ortaya çıkabilir

İngiltere'de Reading Üniversitesi'nden Doçent Ben Neuman, etkin bir aşının olmaması durumunda ikinci bir corona virüs (Covid-19) dalgasının 2021 baharına ilkbaharına kadar görülemeyebileceğini açıkladı. Neuman, kış aylarının, insanların çoğu kapalı alanlarda olacağı için, mini bir karantina etkisi yaratacağı öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İkinci koronavirüs dalgası, ilkbaharda ortaya çıkabilir

İngiltere'de yer alan Reading Üniversitesi'nde doçent olan Doktor Ben Neuman, ikinci bir corona virüs dalgasının 2021 baharına kadar ortaya çıkmayacağını ve soğuk kış aylarının mini bri karantina görevi göreceğini iddia etti.  

Kış aylarında insanların vaktinin çoğunu kapalı alanlarda ve fazla kişiyle temas etmeden geçirdiğini aktaran Neuman, atkı ve eldivenlerinde virüse karşı koruyucu bir rol oynayarak virüsün iletimini yavaşlatabileceğini söyledi.

"COVİD-19 SALGINI MEVSİMSEL DEĞİL"

Yeni tip corona virüsün, grip virüsünün aksine kesinlikle mevsimsel olmadığını belirten Neuman, vaka sayısının kış aylarına göre insanların kendini dışarıya attığu ilkbaharda zirveye ulaşma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

VİRÜSÜN KIŞ AYLARINDA ARTMASINDAN ENDİŞE ETMEK YERİNE DAVRANIŞLARA ODAKLANMALI

Bununla birlikte, ikinci bir corona virüs dalgasının ne zaman ortaya çıkabileceğine dair bir araştırma yapan doçent,  virüsün mevsimsel ilişkisi yerine, asıl kaynağı olan toplu etkinliklere yönelinmesi gerektiğini söyledi.

Neuman, "Corona virüs vakalarının kış aylarında artacağından endişe etmek yerine, potansiyel bir Covid-19 kaynağı olan ve özellikle de maskelerin takılmadığı ve farklı ailelerden insanların bir araya geldiği  okul, ofis, parti ve restoran gibi yerlerde,  bulaşmaya yol açan davranışlara odaklanın" dedi.

Bununla birlikte Neuman, pozitif testlerin yüzde oranının  salgının boyutunu ölçmek için yanlış bir yöntem olabileceğini de sözlerine ekledi:

"Çelişkili bir şekilde, Covid-19 testlerine katılan gripten muzdarip kişiler, potansiyel olarak pozitif testlerin yüzdesini düşürebilir ve bu da yanıltıcı bir şekilde Covid-19'un azaldığını gösterir. Bu durum pandemiyi izlemek için pozitif oranların tek başına dikkate alınmaması gerektiğinin bir nedenidir."

Öte yandan, dünya genelinde corona virüs vakalarının sayısı 28 milyona, ölü sayısı ise 900 bine yaklaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.