Hava Durumu

İKSV'de ödüller sahiplerini buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Altın Lale En İyi Film Ödülü Borç filmiyle Vuslat Saraçoğlu'na gitti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İKSV'de ödüller sahiplerini buldu

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 60 filmin yarıştığı festivalin ödül töreni Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Eski İKSV Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen ve 11 ülkeden, 11 filmin yarıştığı Uluslararası Altın Lale Ödülü'nü, Valeska Grisebach'in "Western" adlı filmi kazandı. Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25 bin avroluk para ödülüyle desteklenen ödülün 10 bin avrosu filmin yönetmenine, 10 bin avrosu filmin Türkiye'deki dağıtımını üstlenen firmaya, 5 bin avrosu ise Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine verildi.

Uluslararası yarışma "Jüri Özel Ödülü" Nelson Carlo de los Santos Arias'ın yönettiği "Cocote"ye verildi. Nelson Carlo de los Santos Arias'a ödülü Tallinn Film Festivali direktörü Tiina Lokk takdim etti.

Ulusal yarışmada en iyi filme verilen Altın Lale Ödülü için, 2017-2018 sezonunda tamamlanan 13 film yarıştı. Bu yıl yarışmadaki 10 filmin dünya prömiyeri, birinin ise Türkiye prömiyeri festivalde yapıldı.

En iyi filme verilen ve 150 bin liralık para ödülüyle desteklenen Altın Lale Ödülü'nü "Borç" adlı filmiyle kazanan Vuslat Saraçoğlu, filmde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çok şaşkınım. Yazmayı çok seviyorum. Yazan herkese çok teşekkür ederim. Çünkü yazı yazan insanlar beni çok etkiledi." ifadelerini kullandı.

"Yol Kenarı" filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen Tayfun Pirselimoğlu da festivali en başından beri takip eden bir yönetmen olarak ödülünün çok değerli olduğunu dile getirdi.

Onat Kutlar anısına verilen ve 50 bin liralık ödülle desteklenen Jüri Özel Ödülü'nü "Kelebekler" filmiyle kazanan Tolga Karaçelik, jüriye, festival ekibine teşekkür ederek, " Ben bu ödülü tüm ekibim için ve bana en başından beri inanan herkes adına alıyorum." dedi.

ULUSAL YARIŞMADA ÖDÜL ALAN İSİMLER:

Altın Lale En İyi Film Ödülü: Borç- Vuslat Saraçoğlu

En İyi Yönetmen: Yol Kenarı- Tayfun Pirselimoğlu

Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü: Kelebekler-Tolga Karaçelik

Mansiyon Ödülü: Renksiz Rüya-Mehmet Ali Konar

En İyi Senaryo Ödülü: Sofra Sırları-Ümit Ünal

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Sofra Sırları-Demet Evgar

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Kelebekler- Tolga Tekin, Yol Kenarı-Tansu Biçer

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Kaçış- Florent Herry

En İyi Kurgu Ödülü: Sofra Sırları-Osman Bayraktaroğlu

En İyi Özgün Müzik Ödülü: Güvercin-Canset Özge Can

KISA FİLM ÖDÜLLERİ

En İyi Kısa Film Ödülü, Umut Subaşı'nın "Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var", Mansiyon Ödülü Harun Durmuş'un "Doğu Yakası" filmine verildi.

En İyi Belgesel Ödülü, Rojda Akbayır'ın "Parçalar", Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Banu Sıvacı'nın "Güvercin" filminin oldu.

FIPRESCI Ödüllerini, uluslararası yarışmada "The Rider" ile Chloe Zhao, ulusal yarışmada ise "Körfez" ile Emre Yeksan kazandı.

Ulusal Kısa Film Yarışması'nda "Kötü Kız" adlı filmiyle Ayce Kartal da ödül aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.