Hava Durumu

İlaçta kıyamet kapıda!

Dövizdeki yüksek seyir, ithal ilaçları da vurdu. Konuyla ilgili korkutan bir açıklama yapan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, 2- 3 ay sonra 'olmazsa olmaz' denilen ithal ilaçların eczanelerde bulunamayacağını söyledi.  

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlaçta kıyamet kapıda!

Döviz kurundaki yüksek ateş, ithal ilaç sıkıntısını tetikledi. Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, "2- 3 ay sonra piyasada değişik hastalıkların tedavisinde kullanılan ve 'olmazsa olmaz' denilen ithal ilaçları eczane raflarında bulmak mümkün olmayabilir" dedi.

KORKUYORUZ

Şubat ayında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilaç fiyat kararnamesindeki yeni kur düzenlemesiyle ithalatçı firmaların ilaçları piyasaya sürdüğünü anlatan Şahin, "Bugünlerde bazı kalemler dışında önemli problem yok. Ancak birkaç ay sonra tehlike çanları çalacak. Korkuyoruz" diye konuştu.

KIYAMET KOPACAK

İlaçta ciddi krizin eylül ayında yaşanacağını belirten birçok eczacı, "Mevcut kurdan hiç firma ilaç getirmez. Sağlık Bakanlığı'nın, bu ilaç fiyat kararnamesindeki kuru yeniden düzenlemesi gerekmekte. Düzenlenmediği takdirde eylülde kıyamet kopacak" ifadelerini kullandı.

LALE AKASOY'UN YAZISINDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.