Hava Durumu

İlber Hoca, Uygur Türklerine yapılan zulmü anlattı! Korkunç...

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugünkü yazısında, Sincan'daki Uygurlara yönelik büyük baskıyı kaleme aldı. Ortaylı, kamplarda geniş kitlelerin toplanarak işkence ve beyin yıkama metotları uygulandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlber Hoca, Uygur Türklerine yapılan zulmü anlattı! Korkunç...

Hürriyet gazetesi yazarı tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugünkü 'Kamplar... İşkence korkunç' başlıklı yazısında, Çin'in, Sincan'daki Uygurlara yönelik beyin yıkama metotlarını yazdı.

Çin'in, yeni bulunan gaz ve maden kaynaklarının dolu olduğu Sincan eyalatindeki baskıya işaret eden Ortaylı, 'Bölgeye herkes giremiyor. Ancak BBC gibi çok kuvvetli yayın organlarının getirdiği bilgiler ve belgeseller korkunç. Geniş kitleler kamplara toplanıyor, işkence ve beyin yıkama metotları uygulanıyor.' ifadelerini kullandı.

Çin'in açıklamalarının alay edercesine ve üstü örtülü olduğunu söyleyen Ortaylı, bölgelerdeki nüfus bilgilerinin de doğru olmadığını söyledi. Çok yakında bir imha hareketinde haritanın nasıl değişeceğinin belirsiz olduğunu yazan Ortaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı nüfus gruplarının akıbeti meçhul. Bunların izlenmesinin ne faşist politikalara ne de emperyalist eğilimlere delil olmayacağı açık. Bu takip 21. yüzyılda insanlığın ve uluslararası demokratik normların işleyebilmesi için gereklidir.

Çin'le barış ve kültür yılına giriyoruz. Bu gibi politikaların uygulandığı ve etnik bir grubun açıkça tahrip edilmesinin hedeflendiği bir ülkeyle hangi kültürel ilişki ve barış yılını birlikte kutlayacağız doğrusu çok merak edilir. Dünyada barış yılının kutlanması savaş yapanlar arasında görülür. Kültürel bağların yoğunlaştırıldığı yıllar ise ancak bunun layık olduğu ülkelerle yapılır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.