Hava Durumu

İlber Ortaylı: 'Doğanbey konutları törenle yıkılmalı'

Bursa'da katıldığı söyleşide Doğanbey konutlarını rezalet olarak nitelendiren, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlbey Ortaylı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan konutların törenle yıkılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlber Ortaylı: 'Doğanbey konutları törenle yıkılmalı'

Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 'Gençler ve Türkler' konulu söyleşi, ünlü tarihçi, yazar, akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı Bursalı gençlerle buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Kaymakamı Ali Akça'nın da izlediği söyleşide Kudüs konusu da önemli bir gündem maddesi oldu.

"TRUMP HASTA POLİTİKACI"

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Trump tam bir hasta politikacı karakteri. 'Benden evvelkilerin hepsi geri zekalı ve eşektir. Benden sonra gelenler zaten hain ve sapık olacağı için benden iyisi olamaz.' Politik mevkilerde bu eğilim çok" dedi. Söyleşinin sonunda selamlama konuşması için sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Ortaylı'nın 'politik hastalık' benzetmesine, "İlbey Hocam önemli mesajlar verdi. Bizde mesajı aldık. 'Sizden öncekileri yok saymayın, sizden sonra gelecekleri yok kabul etmeyin' dedi.

"DOĞANBEY'İ TÖRENLE YIKIN"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, daha sonra kendisine çiçek veren Başkan Aktaş'tan Bursa için de özel bir istekte bulundu. Bursa'nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof. Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak nitelendirdi. Ortaylı, "Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın. Almanya'da öyle yaptılar. Çürümüş, eski binaları yıktılar törenle, bando çalıyor, alkışlıyor millet. Siz de bandoyu çağırın törenle yıkın, ben de geleceğim" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.