Hava Durumu

İlginç araştırma! Bulmacayı çözemeyen goriller hile yaptı...

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırma, gorillerin de insanlar gibi bulmaca çözerken veya oyun oynarken hile yapmaya meyilli olduğunu ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlginç araştırma! Bulmacayı çözemeyen goriller hile yaptı...

Gorilla Game Lab adı verilen projede, amacın hedefe ulaşmak için engellerin aşılması gereken bir oyun kullanılarak, gorillerin bulmaca çözme kavrama yeteneklerini ölçmek adına bir oyun düzenlendi. Oyunu oynaması istenen gorillerden bazıları kurallara uyarak, duvara monte edilen bir oyun tahtasına yerleştirilen bir fıstığı bir çubuk yardımıyla ilerletip engelleri aşarak elde ederken, bazıları ise fıstığa daha kestirme yollardan ulaştı.

Bristol Hayvanat Bahçeleri'nden Dr. Fay Clark, bazı gorillerin yemeğe ulaşmak için çok farklı stratejiler sergilediklerini, hile yaptıklarını ve sorun çözme konusunda çok esnek davranabildiklerini gözlemlediklerini söyledi.

FISTIK BİTSE BİLE OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Bristol Üniversitesi'nden uzmanlar, Gorilla Game Lab adı verilen proje kapsamında kullanılan oyun tahtasının insanlardan yedi kat daha güçlü olan gorillerin oyun esnasında öfkelenme ihtimali göz önünde bulundurularak tasarlandığını aktardı.

Sene başında oyunla tanıştırılan gorillerin oyuna çok ilgili gösterdiği, fıstıklar bitse dahi oyunu oynamaya devam ettikleri belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.