Hava Durumu

İmamoğlu'ndan flaş açıklama: 'Erdoğan'ın da oyunu istedim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, dikey yapılaşmada İstanbul'un bir dönüşüme muhtaç olduğu konusunda fikir birliğine vardıklarını bildirdi. İmamoğlu ayrıca, Erdoğan'ın da oyunu istediğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmamoğlu'ndan flaş açıklama: 'Erdoğan'ın da oyunu istedim'

Cumhurbaşkanlığı sarayında 17:30'da  başlayan görüşme 18:10'da bitti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

"DİKEY YAPILAŞMA KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK"

Görüşmede genel anlamda İstanbul'u konuştuklarını vurgulayan İmamoğlu, "Özellikle bizim de kendi çalışmalarımızda olan kendilerine bu anlamdaki kaygılarımızı sorduğumuz dikey yapılaşma konusunda İstanbul'un bir dönüşüme muhtaç olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Göreve ilk başladığı yıllardaki, sadece hizmeti değil, o dönemdeki kendi dönemleriyle ilgili ilgi alaka, vatandaşla ilgili iletişim kurmadaki başarılarından bahsettiler. Ben de bunu teyit ettim, o dönem İstanbul'da yaşayan birisi olarak o dönemin şahidiyim.İyi diyaloglar mutlaka iz bırakır, bunu beyan ettim kendilerine. Ben de herkese eşit mesafede durarak hizmet götürmeyi felsefe edindiğimi belirttim" dedi.

"KENDİSİNDEN OY İSTEDİM"

İmamoğlu, "Seçimin adil bir ortamda geçmesini temenni ettik. Kendi niyetlerimizi ilettik. Proje için erken. İhtiyaç duyulursa biz zaman içinde projelerimizi anlatmaktan zevk duyarız. Kendisi de İstanbullu ben açıkçası kendisinin de oyunu istedim" dedi. 

HEYKEL TARTIŞMASI

Tartışmalara neden olan Beylikdüzü'ndeki heykelle ilgili de İmamoğlu, "Fırsat bulursam kendilerine bu konuyu izah etmek istediğimi beyan etmiştim, kendisine izah ettim. bu tür konuların siyasi ortam gereği konuşulabileceğini, bilgi sahibi olmasını istediğimi ilettim, kendilerine izahta bulundum sanıyorum yeterli bilgiye sahip oldular" dedi.

İmamoğlu, CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ı da ziyaret edeceğini dile getirdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara'da yapacağı görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş, "İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanlarını ziyaret ettim. Sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, dolayısıyla İstanbul ile ilgili tecrübeleri, düşünceleri olan ve de İstanbul'u çok önemseyen birisi. Bu bakımdan bu ziyaretler esnasında kendilerinden de bu tecrübelerini konuşmak adına randevu talep etmiştim. Sağ olsun, olumlu dönüş yaptılar. Bugün de kendilerini ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

AYRINTILAR GELECEK...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.