Hava Durumu

'İmar Barışı' bekleyen Bursalılar dikkat! Dolandırılmayın!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, İmar Barışının yürürlüğe girmesiyle birlikte 'Yapı Kayıt Belgesi' almak için yetkisiz kişilere itibar edilmemesi ve e-Devlet şifrelerinin üçüncü şahıslarla paylaşılmaması konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İmar Barışı' bekleyen Bursalılar dikkat! Dolandırılmayın!

HKMO Bursa Şubesi Başkanı Faruk Çolak yaptığı açıklamada, "İmar Barışı kapsamında vatandaşların kendi rızası ile müracaatı ve kendi beyanları esas alınacak olup 30443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre müracaatlar 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak doldurulacak "Yapı Kayıt Belgesi Formu" ile gerçekleştirilecektir.  Bu aşamada internet ortamı, sosyal medya ve basılı broşür dağıtmak suretiyle yapılan tanıtımlarla, bilgilendirme ve danışmanlık adı altında vatandaşlardan ücret talep edildiği, henüz usul ve esasları dahi belli olmayan ölçüm ve projelerin yapılmasının taahhüt edildiği gözlemlenmiştir. İmar barışı fırsatçılarına aldanmayın, dolandırılmayın" dedi.

İTİBAR ETMEYİN

Çolak açıklamasını şöyle sürdürdü: "Teknik bilgi gerektiren ve istismara açık bir konu olan İmar Barışı başvurularında vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bilgilendirme ve danışmanlık adı altında kendilerinden ücret talep eden yetkisiz kişilere itibar etmemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, Yapı Kayıt Belgesine müteakip tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti kurulabilmesi için hazırlanacak Zemin Tespit Tutanağında mühendis ile birlikte hukuki sorumluluğunun bulunduğunu bilmelidir. Zemin Tespit Tutanağı Bursa ilimizde, sadece Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamızda Tescilli olan 90'ı serbest 10'u lisanslı olmak üzere 100 adet büro ve şirket tarafından aynı şartlarda yapılacaktır. Yapılacak tüm işlemlerinizin fatura karşılığında olmasına özen gösterilmelidir.  İmar Barışı ile ilgili süreçlerin takibi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi bilgilendirme kanalı olan "http://imarbarisi.csb.gov.tr/" web adresinden veya odamıza kayıtlı Harita Mühendisi meslektaşlarımızdan bilgi alınması hususunu vatandaşlarımızın bilgisine sunarız."

e-Devlet üzerinden şahıslarca yapılacak "Yapı Kayıt Belgesi" başvurusunda gereken bilgiler:

-  e-Devlet şifresi

-  Geçerli bir cep telefonu numarası

-  Geçerli bir e-posta adresi

-  Beyan edilecek yapının adresi

-  Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

-  Toplam inşaat alanı; konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (m²)

-  Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı

-  Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m²) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)

-  Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m²)

-  Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

-  İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

-  Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.