Hava Durumu

'İmkanı olanlar ruhsatlı silahlar alsın' diyen Sedat Peker hakkında soruşturma!

Açılışını yaptığı mekanın önünde "İmkanı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar" şeklinde ifadeler kullanan Sedat Peker hakkında 'Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İmkanı olanlar ruhsatlı silahlar alsın' diyen Sedat Peker hakkında soruşturma!

İstanbul Ataşehir'de katıldığı bir açılıştaki konuşmasında halka 'Cumhur İttifakı'nı destekleme ve silahlanma çağrısı yapan' Sedat Peker hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, "03.02.2019 tarihinde İstanbul ili Ataşehir ilçesinde gerçekleşen bir açılış esnasında konuşan Sedat Peker'in halka silahlanma çağrısı yaptığına dair bilgi alınması üzerine ilgili konuşma kaydı kolluk marifetiyle temin edilerek incelenmiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeği araştırılıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla şüpheli hakkında Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

NE DEMİŞTİ?

Ataşehir'de açılışını yaptığı mekanın önünde konuşan Sedat Peker, silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu ileri sürerek, "Bu sebeple imkanı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar. Biz kötüye hazır olalım da iyi gelirse amenna" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.