Hava Durumu

'İMO'yu hep birlikte yöneteceğiz'

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 18 Şubat'ta sandık başına gidecek. Başkanlığa adaylığını açıklayan Kemal Cüneyt Erdem, inşaat mühendislerine "Kimseyi, ötekileştirmeden, eleştirmeden, karalamadan odamızı 'hep birlikte' yönetmeyi taahhüt ediyoruz" diye seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İMO'yu hep birlikte yöneteceğiz'

-Nuri YAVUZ-

18 Şubat 2018 tarihinde İMO'da önemli bir genel kurul yapılacak. Bu seçimlerde inşaat mühendisleri için neleri değiştirmeyi vaat ediyorsunuz?

18 Şubat'ta yapılacak seçimler, özellikle meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve kentin sorunlarında dikkate alınan bir meslek odası olabilmek için bir dönüm noktasıdır. Odamızı, meslektaşlarımızın ve şehrimizin sorunlarında söz sahibi olan, çözüm üreten bir meslek odasına dönüştürmeyi vaat ediyoruz. İMO'nun, mesleki bilgi ve tecrübesine başvurulan bir oda olmasını istiyoruz. Görüşlerine başvurulan ve değer verilen bir meslek odası da üyelerinin sorunlarını rahatlıkla çözer.

Şehrin sorunları ile ilgili sesini duyuran, çözüm üreten ve dikkate alınan bir anlayışla odayı yöneteceğinizi vaat ediyorsunuz. Bunu nasıl yapacaksınız?

Kentimizin ve meslektaşlarımızın sorunları ile ilgili konularda suskun kalmayacağız. Aynı zamanda sadece eleştirmeyeceğiz, çözüm yollarını da göstereceğiz. Sadece eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten, uyarı görevini yapan bir meslek odasının görüşleri de dikkate alınacaktır. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve üniversitelerimizle iş birliği yapacağız, platformlar kuracağız. 'Mühendisler Meclisi' oluşturacağız. Eski başkanlarımızdan oluşturacağımız konsey ile onların tecrübelerinden faydalanacağız. Bu platformlar ve komisyonlar gündemi izleyen, sorunlara zamanında müdahale eden, ses veren aktif yapılar olacak. Bu oluşturduğumuz yapılar ve anlayışla ortak akılla odamızı yöneteceğiz.

Adaylar açısından farklı ve yoğun bir seçim dönemi yaşanıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Geçen dönemdeki başarımız hem bizi daha iddialı bir duruma getirdi hem de meslektaşlarımızın değişime olan ihtiyacının bir göstergesi oldu. Bu dönemde arkadaşlarımızla birlikte seçimleri kazanacağımız inancı ve azmi çok fazla. Ayrıca hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve şehrimizin gittikçe artan sorunlarını görüyoruz, sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Şehrimizin sorunlarına müdahil olan, çözüm üreten bir İMO, şehrimizin yaşam kalitesine de katkı sunmuş olacak. Yine meslektaşlarımızın sahadaki sorunlarının çözülmesi de önceliklerimizden. Ve bu sorunların acilen çözülmesi gerekiyor. Meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi için değişime ihtiyaç olduğu gerçeği bu seçimlerde azmimizi artırıyor.

Geçen günlerde 'Bursa16' başlığıyla projelerinizi açıkladınız. Ne kadar iddialı olduğunuzu gösterdiniz. Bu projeleri kısaca anlatır mısınız?

'Bursa16' projelerimiz ile meslek odamızı, ortak aklın ışığında bütün meslektaşlarımızla birlikte yönetilen bir oda hüviyetine dönüştüreceğiz. Bu projeler, hem kentin hem meslektaşlarımızın sorunlarına karşı aldığımız, alacağımız sorumlulukların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bunun bilincindeyiz. Kent gündemi ile ilgili sorunların giderilmesi amacıyla meslek odası, STK, üniversiteler ve yerel yönetimlerin katılımı ile platformlar oluşturacağız. Aynı zamanda 'Başkanlar Konseyi' ve 'Mühendisler Meclisi'ni de kuracağız. Bu yapılar ile İMO'da ortak aklı ve çözüm üreten bir anlayışı egemen kılacağız. Meslektaşlarımızın sahada, çalıştığı firmalarda önemli sorunları var. Şantiye şeflerinin mimar ve mühendislerden oluşması için çalışacağız. Yapı denetim şirketlerinde çalışmış ve ceza almış meslektaşlarımızın sicil affı için çalışmalar yapacağız. İl Yapı Denetim Komisyonu'na, İMO tarafından bir gözlemci veya üye girmesini isteyeceğiz. Önemli projelerimizden birisi de sorunları ya da ihtiyaçları ile ilgili Bursa'ya gelip gitmede problem yaşayan Yalova ve Kütahya temsilciliklerimizin 'şube'ye dönüşmesi. Diğer temsilciliklerimizin verimliliğinin artırılması için de her türlü desteği vereceğiz. Bütün bu projelerimiz, meslek odamızı; meslektaşlarımızın, kentimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözme noktasında daha etkili ve güçlü kılacaktır.

Sizce şehrimizin en büyük sorunları nedir, bunlara yönelik olarak çözüm önerileriniz var mı?

Şehrimizin bilindiği üzere birkaç temel sorunu var: Kentsel dönüşüm, ulaşım ve çevre kirliliği. Odamızın özellikle bu sorunlar karşısındaki sessizliği bizleri üzüyor. Mesleki bilgi ve tecrübemizle çözülebilecek bu sorunlar şu anda şehrimizde yaşam kalitesini düşürüyor. Tarihi yapımızı koruyarak şehrin içinde dikey yükselerek değil şehrin kenarlarına yayarak uydu kentlerle çözümler üretilebileceğini düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm ise parsel bazında değil mahalle, bölge bazlı yapılmalı. Dönüşüm yapılırken okul, cami, sağlık ocağı, park, bahçe, otopark gibi sosyal donatı alanlarının da planlanması gerekiyor. Ulaşımda 30-50 yıllık master planlar yapılmalı. Bu yönde inşaat mühendisleri olarak bizler de çalışmalar yapıyoruz. Toplu ulaşıma önem vermeliyiz. Metroyu şehrin her alanında yer altına almalıyız. Yönetime geldiğimizde kentimize dair her konuda üniversitelerimiz ve yerel yönetimlerimiz ile iş birliği içinde olacağız.

Son olarak seçimlerle ilgili meslektaşlarınıza mesajınız nedir?

Öncelikle İnşaat Mühendisleri olarak önceki seçimlerde olduğu gibi bu dönemde de seçim sürecini demokratik bir ortamda ve centilmence gerçekleştirdiğimizi belirtmek isterim. Meslektaşlarımız 18 Şubat'ta, özgür ve bağımsız bir meslek odası için, sorunları bilen ve sadece eleştiri yapmakla kalmayıp çözüm üreten, şehrimizin sorunlarında sesini yükselten bir yönetim ve genç mühendislere daha fazla destek veren bir anlayış için sandık başına gitmeliler. Meslek örgütümüzü hep birlikte, hak ettiği yere taşımak, kaybolan dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak hepimizin elindedir. Kısır çekişmelerden uzak "ben" değil "biz" diyen çağdaş bir anlayışın görev yapma zamanı çoktan gelmiştir. Kimseyi, ötekileştirmeden, eleştirmeden, karalamadan odamızı 'hep birlikte' yönetmeyi taahhüt ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyor, 18 Şubat'ta sandığa davet ediyorum.


 


 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.