Hava Durumu

İmralı ile ilgili flaş karar! Daraltıldı!

Hükümet, Bursa Valiliği'nin bir süre önce insansız hava aracı ve drone uçuşları yasağı getirdiği İmralı Hapishanesi üzerindeki uçuş yasağının sınırlarını daralttı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmralı ile ilgili flaş karar! Daraltıldı!

Hükümet, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yattığı İmralı Hapishanesi üzerindeki uçuş yasağıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Gazete Habertürk'ün haberine göre İmralı ikinci derece hava askeri yasak bölgesinin 8 bin 534 metre olan dikey yükseklik sınırı, 2 bin 438 metreye indi. Kararın, bölgede başta helikopterler olmak üzere sivil uçuşları rahatlatacağı belirtildi.  Bir süre önce de Bursa Valiliği tarafından İmralı Adasını da içine alan Mudanya, Kestel ve Harmancık ilçelerinde insansız hava aracı ve drone uçuşları yasaklanmıştı.

19 YILDIR ADADA

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, 19. yıldır burada bulunuyor. Kenya'da 15 Şubat tarihinde yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanıp ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan adada, yüksek güvenlikli F tipi kapalı cezaevinde kalıyor. İmralı Adası'nda kara, hava ve denizden 700'e yakın asker görev yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.