Hava Durumu

İnce'den CHP'yi karıştıracak açıklama: 'Yenildiysen geri çekileceksin'

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den gerilimi tırmandıracak bir açıklama daha geldi. İnce, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce'den CHP'yi karıştıracak açıklama: 'Yenildiysen geri çekileceksin'

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den gerilimi tırmandıracak bir açıklama daha geldi. İnce, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin" diye konuştu.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce, CHP'nin karıştığı iddialarına ilişkin, "Hayır olur mu, CHP  karışmadı. Tam tersine biz Sayın Genel Başkan'la (Kemal Kılıçdaroğlu) bir  ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde eşlerimizle yemek yedik. Ben Sayın Genel  Başkan'a bir teklifte bulundum, onu da basınla paylaştım. Gizlim saklım yok,  gizli ajandalarım, gizli planlarım yok. Bu millete hiç yalan söylemeyeceğime söz  verdim. Sayın Genel Başkan'a yaptığım teklifi de milletle paylaştım. Karışma  falan yok." dedi.

Muharrem İnce, CHP İl Başkanlığını ziyaret için parti binasına  gelişinde, aynı binada bulunan MHP İl Başkanlığına na girdi. Buradaki MHP'liler  ile selamlaşan İnce, daha sonra beraberindeki partisinin Yalova ve Bolu  milletvekilleriyle CHP Erzurum İl Başkanlığına geçerek, CHP İl Başkanı Bülent  Oğuz'u makamında ziyaret etti.

İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'daki  Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne değinerek, bir seçim  kampanyasını geride bıraktıklarını belirtti.

Kampanyadaki sloganlarının "Herkesin cumhurbaşkanı" olduğunu  hatırlatan İnce, "Hepinizin cumhurbaşkanı olmak için devam edeceğiz. Herkesi  kucaklayan, memleketin sorunlarına kafa yoran, 81 vilayeti karış karış dolaşan  hepimizin cumhurbaşkanı adayı olarak Erzurum'dan başladık." diye konuştu.

Kampanyadan önce ve kampanya sırasında Erzurum'a gelemediğini  vurgulayan İnce, şunları söyledi:

"Onun için Erzurumlulardan özür diliyorum. 68 vilayete gidebildik.  Burada cumhurbaşkanlığı oyumuz partinin oyundan çok çok fazla. 45 bin civarında  bir oyumuz var, yüzde 9,9 almışız. Yani gelseymişim barajı aşacakmışız. Merak  etmeyin Erzurum'dan bu kampanyayı başlatıyoruz. Siyaset uzun soluklu bir iştir.  9,9'da kalmak beni üzdü. Mutlaka Erzurum'da barajı geçeceğiz ve bir sonraki  toplantımızı tabii ki cumhurbaşkanı olarak Erzurum milletvekilleri ile yapacağız.  Türkiye, okul öncesi çocuklarına sahip çıkamayan bir ülke, okuldaki çocuklarını  da yerleştirmeyen bir ülke. Yani okul öncesindeki çocukların başına her gün kötü  bir olay geliyor. Türkiye'nin böylesine devasa sorunlarla boğuştuğu bir dönemde  çözüm ve çare olmamız lazım. Bu mücadeleye devam edeceğiz."

Erzurum'dan 9 Eylül'de kampanya başlatacağını aktaran İnce, "Bu  kampanyanın ilk açılışını Erzurum'dan yapıyorum. Bu kampanya Türkiye'yi gençlerle  yönetelim kampanyası. CHP'nin şu anda 1 milyon 250 bin üyesi var. Ben 9 Eylül  2018'den 9 Eylül 2019'a kadar bir yıl içerisinde 1 milyon 250 bin genci üye yapma  kampanyası bu. 18-35 yaş arasında partinin üye sayısı kadar 1 milyon 250 bin genç  hedefini başaracağız. Yani 15 milyon oy aldık. hedefimiz 30 milyon oydur. Onun  için genç kardeşlerime Erzurum'dan sesleniyorum. 9 Eylülde kampanyayı  başlatacağız. Bir yıl içerisinde üye sayısını iki katına çıkartırsak önümüzdeki  cumhurbaşkanlığı seçiminde de 15 milyonu 30 milyon yapacağız. Allah'ın izni ve  milletin isteğiyle bu işi başaracağız." diye konuştu.

Muharrem İnce, bir gazetecinin Bakanlar Kurulunun yetkilerinin  cumhurbaşkanına devredilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hakkındaki  düşüncelerini sorması üzerine, "Zaten öyle değil miydi? Türkiye'de tek adam değil  miydi? Bütün yetki onda zaten. Başbakan zaten fiilen yoktu. Vali o, kaymakam o,  doktor o, hemşire o, her şey o, kekçi o, kıraatçi o." ifadelerini kullandı.

"GİZLİM SAKLIM YOK, GİZLİ AJANDALARIM, GİZLİ PLANLARIM YOK"

Bir gazetecinin "CHP'nin karıştığı söyleniyor, CHP karıştı mı" sorusu  üzerine İnce, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hayır olur mu, CHP karışmadı. Tam tersine biz Sayın Genel Başkan'la  bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde eşlerimizle yemek yedik. Ben Sayın Genel  Başkan'a bir teklifte bulundum, onu da basınla paylaştım. Gizlim saklım yok,  gizli ajandalarım, gizli planlarım yok. Bu millete hiç yalan söylemeyeceğime söz  verdim. Sayın Genel Başkan'a yaptığım teklifi de milletle paylaştım. Karışma  falan yok."

Muharrem İnce, bir gazetecinin "Perşembe günü CHP MYK toplanacak,  olağanüstü kurultay çağrısı bekliyor musunuz?" sorusu üzerine de "Ben MYK üyesi  değilim, takdir MYK üyelerinindir." yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.