Hava Durumu

İnce'den Erdoğan'a köprü yanıtı: 'Ben geçebilirim. Kamyoncu nasıl geçecek?'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara'da konuştu. İnce, "Ben milletvekiliyim benim param var ben köprüden geçebilirim. Kamyoncu nasıl geçecek?" dedi. İnce, Ankara'da dağıtıldığı iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan sahte broşürlere de sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce'den Erdoğan'a köprü yanıtı: 'Ben geçebilirim. Kamyoncu nasıl geçecek?'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tandoğan Meydanı'nda halka seslendi.

İnce'nin Tandoğan'daki konuşmasının satır başları şöyle...

"50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 geç. Yarın akşamdan itibaren sıra sizde. Cumartesi günü geç kalmayın okulların bahçesinde yatın. Pazar günü acıkmayın hasta olmayın. Pazar günü sabah Yalova'da oyumu kullanıp doğru Ankara'ya geleceğim."

BROŞÜR TEPKİSİ

Üç tane kurum, biri AA, biri TRT, öbürü de YSK. Cumhurbaşkanı olacağımı biliyorum. Ama bu üç kurumun yöneticisini yargıya göndereceğim. Ankara'da bugün bir şey yapmışlar, üstüne CHP logosu basmışlar, "türbanı kaldıracağım, şunu yardımcı yapacağım" gibi bunlar nasıl insan bunlar nasıl Müslüman anlamış değilim. "Biz gelince türbana son" yazmış, CHP Ankara Gençlik Örgütü yazmış... Bunu yazan ahlaksıza sesleniyorum, bunu yazan terbiyesize, bunu yazan namussuza sesleniyorum. Bunlar sahtekar, bunlar yalancı, bunları bırak Müslüman olmayı bunlar insan bile değil. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgisi yoktur. Bunlar paçavradır.

KÖPRÜ TARTIŞMASI

Şimdi son günlerin bir modası var, Erdoğan ile benim aramda bir köprü polemiği var. Ben dedim ki, Demirel'in yaptığı birinci köprüden 11 liraya geçiyoruz; gidiş geliş 11 lira. Erdoğan'ınkinden 114 gidiş, 114 geliş 228 lira. Demirel'in yaptığı köprü bayramlarda bedava, Erdoğan'ınki parayla. Demirel'in yaptığı köprünün geliri hazineye gidiyor, Erdoğan'ın yaptığı köprünün geliri yabancı şirketlere gidiyor. Gerçekten zavallı ya, bana diyor ki; "Paran varsa geç, ne konuşuyorsun" Erdoğan, ben milletvekiliyim benim param var, benim param var ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek kamyoncu? Benim derdim kamyoncu, o nasıl geçecek? Yani diyor ki, "parası olan geçsin" diyor. Yakında şunu derse şaşırmayın "parası olan hastalansın". Bu kafadaki bir adamdan kurtulmamız lazım.

DEVLETE KEMER SIKTIRACAĞIM

Gençler, öğrencilerim size sesleniyorum. Çağa ayak uydurun. Ben meydanlarda uzay diyorum, nanoteknoloji diyorum, marstan maden toplanacak diyorum. Önümüzdeki yıllarca 16 yeni meslek çıkacak diyorum. O da geliyor meydanlara diyor ki "kıraathane açacağım, bedava kek var" diyor. Gündüz keki yedin de akşam yemeği nerede yiyeceksin? O kıraathane açacağım diyor, ben fabrika açacağım. O size kemer sıktırıyor. Ben devlete kemer sıktıracağım. Bir ülkede faiz artıyorsa yönetim kötü demektir. Faiz artıyorsa yoksullaşıyorsun demektir. Faiz artıyorsa evinin değeri düşüyor demektir. Faiz artıyorsa şirketinin değeri düşüyor demektir. Faiz artıyorsa arsanın değeri düşüyor demektir. İşte yeni dönemde ilkemiz şu olacak. Kimseyi ayırmayacağız, kayırmayacağız, devletin parasını savurmayacağız. Yasama yılı başlamadan yıllık icraatımın hesabını vereceğim. İki, cumhurbaşkanı olarak yaptığım harcamaların hesabını vereceğim. Üç, kişisel paramın hesabını vereceğim. Okulda bilim, camide ibadet, kışlada görev ve liyakat olacak. Camiye okula ve kışlaya siyaset asla girmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.