Hava Durumu

İnce'den Erdoğan'a: 'Sarayı niye yıkayım? Saraydaki kültürü, kafayı yıkacağım'

Kütahya'da konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sarayı yıkacak' ifadesine yanıt verdi. İnce, "Sarayı niye yıkayım? Saraydaki kültürü, kafayı yıkacağım ben. Sarayı gençlere vereceğim, orayı bilim merkezi yapacağım" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce'den Erdoğan'a: 'Sarayı niye yıkayım? Saraydaki kültürü, kafayı yıkacağım'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya mitinginde konuştu.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Diyorum ki meydanlarda gençler diyorum gelecek diyorum aş diyorum iş diyorum ekmek diyorum Erdoğan geliyor meydanlara kavga ediyor benimle. Kavga etmeyeceğim. 1,5 milyon imam hatip liseli çocuk var işsiz onlara iş bulacağım diyorum o utanmadan diyor ki Muharrem İnce imam hatipleri yıkacakmış diyor. Ayıp dürüst ol biraz. Meydanlarda o sarayı senin başına yıkacağım dedim kastettiğim şatafat.

''SARAYI NİYE YIKAYIM?''

Sarayı niye yıkayım? Saraydaki kültürü kafayı yıkacağım ben. O sarayı gençlere vereceğim orayı bilim merkezi yapacağım.

O FOTOĞRAFLARA TEPKİ

Ben iş dedikçe iftiralara başladılar. Samsun'da sahnede bisiklete bindim Uşak'ta traktöre bindim Aydın'da zeybek oynadım. Sahnede bisiklete biniyorum almışlar onu caminin içine yerleştirmişler.

Caminin içinde bisiklete biniyormuşum ahlaksızları namussuzları görüyor musunuz? Bunlar mı Müslüman. Bak traktörle camiye girmişim. Bak camide oynuyorum.

''BUNLAR ZAVALLI''

Ey Müslümanlar Türkiye'de 81 milyon Müslümandan herhangi birisi camide zeybek oynar mı? Şaşırdı bunlar. Bunlar zavallı.

''DİPLOMASIZ PAŞA OLMUŞ''

Geçtiğimiz günlerde bir paşa Erdoğan beni eleştirirken paşa da alkışlıyor. Ben de dedim ki paşa sen bu işlere karışma. Cumhurbaşkanı olduğumda senin apoletlerini sökeceğim dedim. Emekliye sevk edeceğim. Erdoğan meğer paşaymış ben onu kantin asteğmeni zannediyordum. Diplomasız paşa olmuş.

''DEMİRTAŞ'I BIRAK SENİ BİLE ZİYARET ETTİM''

Demirtaş'ı bırak seni bile ziyaret ettim ben. Bu yorgun adamdan memlekete çözüm beklemeyin. AK Partili kardeşlerim siz de yoruldunuz millet de yoruldu. Gelin bir taze kan çözsün bu sorunları.

''MARMARİS'TEKİ YAZLIK SARAYI ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA VERECEĞİM''

Bir saray yaptırdı 2 milyar dolar harcadı. Bir tane yazlık saray yaptırıyor şimdi Marmaris'te. 300 odalı. Söz veriyorum Cumhurbaşkanı seçildiğimde Marmaris'teki yazlık sarayı engelli vatandaşlarımıza vereceğim. Sırayla aileleriyle birlikte engelliler birer hafta orada tatil yapacak. Erdoğan ile farkım bu benim. Erdoğan ile farkımız söyleyeyim hangi televizyonu açarsanız karşısınızda beni görmeyeceksiniz. Televizyona yandaş gazetecilerle çıkmayacağım gençlerle çıkacağım. Meydanlarda insanları azarlamak yok. Çöp demek yok. Meydanlarda huzur gelecek.

''RAHMETLİ SAĞLIĞINDA BİLE O KADAR SEYAHAT ETMEMİŞTİ''

Yerli otomobile İnce karşı çıkıyor diyor. Sen anlamıyorsun diploman olmadığı için bilmiyorsun bu işleri. Erdoğan otomobilin kaportasına talip ben beynine talibim. Bay İnce diyor bana sana ekonomi dersi veririm diyor. Erdoğan seninle ben fakir fukara ailelerden geldik doğru ama ikimiz arasındaki fark sen geçmişini unuttun ben unutmadım. Sen harama bulaştın ben bulaşmadım. Aramızdaki fark bu. Senin neren yerli? Uçağın araban gözlüğün yerli değil. Ayranı bile yerli değil artık. İnekler yabancı Uruguay'dan geliyor. Saman euro ile alınıyor Bulgaristan'dan. Anıtkabir'de 81 vilayetten toprak vardır Selanik'ten evinin bahçesinden gitmiştir bir de Süleyman Şah Türbesi'nden gitmiştir. Süleyman Şah Türbesi bizim toprağımızdır. Süleyman Şah'ı oradan oraya gezdirdi rahmetli sağlığında bile o kadar seyahat etmemişti.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.