Hava Durumu

İnce'den gündem yaratacak ifadeler: 'Günü ve saatiyle açıklayacağım'

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın kendisine yönelik 'kukla' söylemine tepki gösteren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, " Aklı sıra Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek, fitne sokmaya çalışıyor. Bizim aramıza fitne sokamazsın" dedi. Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip terör örgütü lideri Fethullah Gülen'den icazet aldığı iddiasını yenileyen İnce, "Cumhurbaşkanı seçildiğimde kiminle gittiğini günü ve saatiyle birlikte açıklayacağım" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce'den gündem yaratacak ifadeler: 'Günü ve saatiyle açıklayacağım'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Balıkesir mitinginde konuştu.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dün bana kukla demiş. Kendisi sürekli yalan söyleyip pinokyo gibi burnu uzayacağı için bana kukla diyor tabi. Aklı sıra Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek fitne sokmaya çalışıyor. Hangisi yönetecek diyor. Sen daha yasamayı yürütmeyi yargıyı anlayamamışsın. Bakanlar Kurulu'nu ben belirleyeceğim yürütmenin başında ben olacağım. Sayın genel başkan TBMM'de olacak. Sen her şeyde tek adam olmak istediğin için bu ince ayrıntıyı hala öğrenemedin. Bizim aramıza fitne sokamazsın. Beraber yola çıktığın arkadaşlarından yanında kim kaldı sen ona bak. Abdullah Gül Bülent Arınç Abdüllatif Şener yanında yok."

ROBOTUN YAZILIMINA TALİBİM

"Erdoğan diyor ki yerli otomobil yapacağız ben de diyorum ki sen kaportasına talipsin ben otomobilin beynine talibim. Otomobili yapmak otomobili yapan robotu yapmak otomobili yapan robotun beynini yapmak yazılımını yapmak. İşte ben üçüncüsüne talibim."

KÖY OKULLARINI YENİDEN AÇACAĞIZ

"Eğitimde yapacaklarımız hedefimiz eğitimi parasız yapmaktır. Okul öncesinden doktoraya kadar hiçbir sınavdan ücret alınmayacaktır. Dindar bir nesil yetiştirilmesinden rahatsızlık duymam ama asla kindar bir nesil yetiştirmeyeceğiz. Eğitimde uzlaşmayı sağlayacağız. Eğitim siyasal bir hesaplaşma alanı olmayacak. Okul türleri arasında ayrım yapılmayacak. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. Öğretmenler 24 Kasım'da hepinize birer maaş ikramiye vereceğiz. Ek ders ücretlerini vergiden muaf tutacağız. Öğretmen alımın mülakatı kaldıracağız. YÖK'ü kaldıracağız. 10 bin öğrenciyi her yıl yurtdışına göndereceğiz. Rektörler yeniden seçimle işbaşına gelecek."

ERDOĞAN'A KÖPRÜ YANITI

"Senin haddine mi düşmüş köprü yapmak dedi. Parayı bastın mı köprüyü yaparsın Demirel'in yaptığı köprüden niye 10 liraya geçiyoruz da seninkinden niye 100 liraya geçiyoruz sen bunun hesabını ver bunu anlat. Ben gönüllere köprü kuruyorum. Bana gariban Cumhurbaşkanı adayı diyorsun sana göre garibanız doğru. Ben aslında dünyanın en zengin adamıyım. Ben insanları Türk Kürt Alevi Sünni diye ayırmam. Söylediği bir yalan var resmen pinokyo CHP cami yıktı diyor. Camiler senin tapulu malın mı? Git Balıkesir'de AKP'nin yıktığı camiyi gör."

PENSİLVANYA'YA GİTTİN Mİ GİTMEDİN Mİ?

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda kandırılma o kandırılabilir onu ilkokulu bitirmemiş FETÖ bile kandırdı. Sen kanma. İster evinde başörtüsü tak ister sokakta ister devlet dairesinde tak bu konu kapanmıştır. Sana bir soru iki kere sordum cevap alamadım, ama bir kez daha soruyorum. Seni desteklemeyen herkese hain diyorsun hep iftira atıyorsun. Sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğinde icazet almak için gittiğini gün saati ile birlikte açıklayacağım. Bank Asya'nın kurdelasını kendin kesiyorsun gariban birisi parasını yatırdı diye işinden ediyorsun. Sende hiç Allah korkusu yok mu?"

ÇİFTÇİYE MAZOTU 3 LİRADAN VERECEĞİZ

"Yabancı bir güç varmış AK Parti'ye oy verenlere söylüyorum bu yabancı güç Türkiye'yi iflas ettirmek istiyormuş. Türkiye'nin 450 milyar dolar borcu var. Dubai'ye Singapur'a Londra'ya. Bunun 320 milyon dolarını Erdoğan borçlandı. Borç para aldığım şirket beni iflas ettirirse bir kazancı olur mu? Alacağını alamaz enayi mi beni iflas ettirsin? Türkiye'den alacağı var. Aziz milletim seni kandırıyorlar. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.