Hava Durumu

İnce'den şartlı 'bedelli askerlik' açıklaması!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği çıkartabileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2018 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2018 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce'den şartlı 'bedelli askerlik' açıklaması!

İnce, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  mitingde yaptığı konuşmada, Yalova'nın, çocukluğunun, gençliğinin ve hayallerinin  şehri olduğunu belirterek, 2002'de ilk milletvekili seçildiğinde, hemşehrilerinin  kendisini buradan uğurladıklarını ifade etti.

Muharrem İnce, 'Kocaeli'ye kadar yürüyerek gideceğim' demiştim. O  zaman size bir söz vermiştim. 'Bu burada kalmaz bu zirvede biter' demiştim. İşte  siyaset uzun ince bir yolculuk. Bugün uzun kısmı bitti ince tarafındayız şimdi."  diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Yalova'da miting yaptığını  anımsatan İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Yalova Üniversitesi'ni ben kurdum diyor, doğru ama 2003'te Yalova  Üniversitesi kanun teklifini verdim, milletvekillerine reddettirdin ve 5 yıl  sonra kurdun. Beni dinleseydin, Yalova Üniversitesi 2003'te kurulacaktı. Bir şey  daha söylüyor. 'Muharrem İnce 16 yıldır milletvekilisin Yalova'ya ne kazandırdın'  diyor. Yalova'ya cumhurbaşkanı adayı kazandırdım daha ne kazandıracağım.  Yalova'ya seni yenecek bir cumhurbaşkanı adayı kazandırdım. Yine buraya gelip  benim şehrime, benim doğup büyüdüğüm şehirde yalan yanlış bilgiler veriyor. Bu  işin özeti şu; Tarzan zorda."

"Size borcumu ödeyeceğim"

Cumhurbaşkanı olduğunda Yalova'ya tıp fakültesi kuracaklarını, askeri  havaalanını sivil ulaşıma açacaklarını belirten İnce, "2002'de size verdiğim sözü  tutacağım. Size borcum var. Cumhuriyet tarihinde 2 milletvekili çıkaran bir ilde  5 dönem arka arkaya seçilen tek kişi benim. Size borcum var. Size borcumu  ödeyeceğim." diye konuştu. ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyon programında tartışmaya davet eden  İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 48 saat içerisinde Olağanüstü hali (OHAL)  kaldıracaklarını bildirdi.

23 Haziran'daki büyük İstanbul mitingine herkesin Fenerbahçe,  Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını giyerek, kol kola girerek,  gelmesini isteyen Muharrem İnce, seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti.

"Bedelli askerliği bir şartla çıkarabiliriz"

"4 Mayıs'ta yola çıkarken Allah şahit birinci turda kazanacağımı  düşünmemiştim." diyen İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci tura kalınca baş başa yarışırız demiştim. Bugün değiştirdim o  düşüncemi. Birinci turda hallediyoruz bu işi. Bir konu hakkında ilk kez bir  açıklama yapacağım. Bedelli askerlikkonusuna sıcak bakmıyorum ama toplumun da  bir gerçeği. Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz  ama bu arada bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla  çıkarabiliriz. Asla ikincisi yok. Toplanan parayı üçe böleceğiz. Üçte birini er  olarak askere gidenlere vereceğiz. Üçte birini şehit ve gazi yakınlarına. Üçte  birini savunma sanayisine."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.