Hava Durumu

İnce 'Erdoğan'ı yargılayacak mısın?' sorusuna ne yanıt verdi?

Konya'da halka seslenen CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Erdoğan'ı yargılayacak mısın?' sorusuna, "Hayır. İlk önce adil yargı sağlayacağız. O yargı gerekirse beni, gerekirse Erdoğan'ı yargılayacak" şeklinde yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce 'Erdoğan'ı yargılayacak mısın?' sorusuna ne yanıt verdi?

Muharrem İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırılarına değinen İnce, "Ortadoğu'da kötü şeyler oluyor. ABD ve İsrail kalıcı bir saldırı gerçekleştiriyor. Onları buradan kınıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda size söz veriyorum, Gazze'ye gideceğim"

"Bu milletin toprağını, suyunu, şeker fabrikalarını elinden almışlar. Eyy diyor cehape köprü yaptın mı? Ben sana sorayım, sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Sen bu fakir milletin yaptıklarını 15 sene de sattın sen."

"1 milyar dolarlık buğday alıyor. O Parayı oraya, Suriyelilere vereceğine çiftçiye versene. Çocuklarımız GDO'lu yiyecekler yemeyecek. Yaşı ellinin üzerinde olanlar bilir. O domateslerin, salatalıkların kokusunu özlediniz değil mi? Bakın bir köylü çocuğu olarak, çobanlık yapmış birisi olarak size söz veriyorum bu millet hak ettiği yere gelecek söz veriyorum size."

"Erdoğan'ı yargılayacak mısın? Hayır. İlk önce adil yargı sağlayacağız. O yargı gerekirse beni, gerekirse Erdoğan'ı yargılayacak."

"Buğday fiyatı yüzde 11 mazot fiyatı yüzde 20 artmış. Ekonomi iyi gidiyor diyor. Enflasyon yüzde 10'unun üzerinde, işsizlik yüzde 20'nin üzerinde, 50 milyar dolarlık cari açık... Böyle giderse bu ülke bir kalp krizi geçirecek. Ben diyor bir manifesto hazırladım. Manifesto ne demektir şunları şunları yapacağım. 16 senedir aklın neredeydi? Kendisi düşünseydi zaten 16 senede yapardı."

"3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Aralıksız bugüne kadar hiç ara vermeden seçilen 7 kişi var. O 7 kişiden biri benim. Erdoğan benden 5 ay sonra milletvekili oldu. Askere gitsek ben çavuş o onbaşı olurdu. Bir günlük milletvekiliyken Başbakan oldu. Eee o zaman sen bir günlük vekil Başbakan oluyor da 16 senelik vekil niye Cumhurbaşkanı olmasın."

"Burada şehit olana ayrı para burada şehit olana ayrı para verilir mi? Ayıptır günahtır. Bunu düzelteceğiz. Bütün şehit ve gaziler aynı parayı alacak. En hak ettikleri parayı alacaklar. Bana gariban Cumhurbaşkanı adayı dedi. E 16 senedir aynı parayı aldık da ben gariban kaldım da o nasıl bu hale geldi. Aslında ben çok zenginim. Bir Edirne'de miting yaptım oradan Hakkari'ye gitti. Meydanda Türk bayrakları vardı. İzmir Marşı çalıyordu. Oradan Rize'ye memleketin dört bir köşesi. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. İnsan kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı? Bu ülkede isteyen istediği gibi giyinecek. Bunlar yalancıdır." (İnce Başkan... İnce Başkan sloganları atıldı)

"Batı'ya karşı dik durabilmek için önce 80 milyonun bir araya gelmesi lazım. 3B... Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz... Her aileye ev, her eve iş... Avrupa'nın en bereketli toprakları, akarsuları, ovaları bizde. Sadece kötü yönetiliyoruz. En değerli varlığımız çocuklarımız. AK Parti'ye oy verenler kardeşlerimize sesleniyorum. Tam 12 sene çocuklarımızın sorularını çalmışlar. Hazineden parasını da, çocuklarınızın sorusunu da ve sandıkta da oyunuzu çaldırmayacağım."

"24 Haziran günü Muharrem İnce Yalova'da oyunu kullanacak. Sonra atlayacağım arabama Ankara'ya gideceğim. O YSK üyelerini uyarıyorum akıllı olun oyuna gelmeyin. Cübbeli avukatlarla YSK'ya gideceğim. Abidik gubidiklik yaparsanız, Fotoğraflarınızı sokaklara asarım. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğumda ilk işim otizmli çocuklar. 350 bin otizmli çocuktan 21 bini eğitim alıyor. Bunu hemen hemen hemen çözeceğim."

Bir liseli kız öğrenciyi sahneye çıkartan Muharrem İnce, "Seninle beraber yöneteceğiz bu ülkeyi" dedi.

"Cumhurbaşkanı olarak Yargıtay'ın salonuna girdiğimde o yüksek yargıçlar ayağa kalkmayacak."

"Gençler size özgürlük vadediyorum. Cumhurbaşkanını sonuna kadar eleştireceksiniz. Bunu yaptığınız için sabaha doğru evinize polisler gelmeyecek. Milletime tezek demeyeceğim. Hakaret etmeyeceğim. Onlarda bana hakaret etmeyecek."

Daha sonra mitingi izlemeye gelen vatandaşlarla selfie çektiren Muharrem İnce miting yerinden ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.