Hava Durumu

İnegöl'de su kesintisi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1 ay boyunca zaman zaman su kesintisi yapılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl'de su kesintisi

Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan çalışmalar çerçevesinde İnegöl Mesudiye Mahallesi'nde muhtelif sokaklar ve civarında 11 Eylül 2017 - 11 Ekim 2017 tarihleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

Su kesintisinde dikkat edilmesi gerekenler

- Kişisel temizlik ve el temizliğinin yapılmaması dışkı-ağız yolu ile yayılan hastalıkları özellikle ishallerin artmasına neden olur. Bit ve uyuz salgınları ortaya çıkabilir. Sürekli kaşıntı durumlarında bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

- Su kesintilerinde özellikle çocuklar ve yaşlılar ishalli bir hastalığa yakalandığında mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir.

- Evde bulaşıkların yıkandığı sular da içme suyu niteliğinde olmalıdır. Tuvalet temizliği 5 su bardağı suya iki bardak çamaşır suyu katılarak hazırlanan suyla yapılmalıdır.

- Sebze ve meyveler 1 litre suya 20-30 damla %1lik klor solüsyonu damlatıldıktan sonra 15dk bekletilerek tüketilmelidir. 1 bardak çamaşır suyunun üzerine 9 bardak normal su konularak bu solüsyon hazırlanır. Kullanılan çamaşır suyu; %10 aktif klor içermeli ve herhangi bir katkı maddesi içermemelidir.

- Ambalajlı su kullanılacaksa, kullanılan suyun izinli olması, gözle görülür şekilde çizikler bulunmaması, kirli olmaması ve suyun doğal görünümünü engelleyecek matlıkta olmaması gerekir.

- Su kesilmesi sırasında şebeke içerisinde emici bir kuvvet oluşur. Bu kuvvet, şebekede ve evdeki su tesisatlarında kirletici etkenlerin emilmesine yol açabilir. Eğer emilen sularda kanalizasyon suları ile bulaş varsa burada bulunan mikroplar içme suyuna geçer.

- Su kesintisinden sonra ilk gelen suyun kirli olma riski yüksektir. Suyun bulanıklığı gidene kadar ortalama 3 - 5 dakika akıtılmalı, eğer akıtılmasına rağmen lağım kokusu gibi kötü bir koku olursa içilmemeli ve ilgili sağlık kuruluşlarına bildirilmelidir.

- Su kesilmesinde su yedeklemesi yapanlar, her kullanımdan sonra kapları %1lik klorlu su ile yıkamalıdır. Suları güneş almayan yerlerde muhafaza etmeli, açık renkli bidonlar tercih edilmelidir. Kapağı açtıktan sonra kötü bir koku geliyorsa o bidon kullanılmamalıdır.

- Su kesintisinin olacağı durumlarda apartmanların su depoları temizlenmeli, paslanan, sızdıran depolar değiştirilmelidir. Depolar kesinti olmadığı zamanlarda 6 ayda bir, kesinti zamanlarında 3 ayda bir temizlenip dezenfekte edilmelidir.

- Su kesintilerinde kuyu sularının kullanımı artar ancak bu suların dezenfeksiyonu neredeyse imkânsızdır bu yüzden bu sular en az 10 dakika kaynatılmadan kullanılmamalıdır. Soğutma ve dondurma işlemleri mikropları öldürmez.

- Tankerle içme suyu taşıyan kişiler yetkili kuruluşlara bildirilmeli ve bu suların dezenfeksiyonu etkin yapılmadığından asla içilmemelidir.

- Çocukların kentlerdeki süs havuzlarına girmeleri bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşması açısından engellenmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.